„Eglė apartamentai“ – apdovanoti prestižiniu apdovanojimu

Aukštą kartelę pajūrio architektūrai iškėlęs projektas – analogo Baltijos regione neturintys prabangūs apartamentai Palangoje nustebino moderniais, aukščiausią komforto ir saugumo lygį garantuojančiais technologiniais sprendimais.

 „Turto valdymo ir investicijų grupė” vadovas Robertas Jocius.
 „Turto valdymo ir investicijų grupė” vadovas Robertas Jocius.
Daugiau nuotraukų (25)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 8:08 AM, atnaujinta Dec 12, 2018, 10:07 AM

Pranokstanti lūkesčius architektūra

Žinomo architekto Donato Rakausko kurtas 8 200 m² bendrojo ploto statinys su požemine automobilių stovėjimo aikštele (2 135,50 m²) bei dviračių saugyklomis pasižymi sudėtinga monolitine konstrukcija bei lenktų linijų fasadu.

Pirmojo apartamentų aukšto korpusas sudarytas iš atskirų detalių, kurių pagrindu pasirinktas vertikalus rankų darbo plytų mūras, atkartojantis eglės medžio kamieno reljefą. Šio sumanymo įgyvendinimui buvo pasirinktos vienos brangiausių pasaulyje – „Petersen“ plytos. Pagal fasado linijas šiam projektui buvo pagaminti išskirtiniai lenktų formų panoraminiai langai – šis sprendimas įgyvendintas naudojant pasaulyje lyderiaujančio gamintojo – „Schüco“ aliuminio ir stiklo sistemas. Keturių aukštų pastate taip pat įrengti du keleiviniai stiklu dengti „Schindler“ liftai, kuriuose – rekordinio dydžio (19 metrų aukščio) menininkės Eglės Babilaitės kurtos freskos su integruotu specialiu apšvietimu.

Siekiant išlaikyti gyventojų privatumą, pastatas padalintas į keturis korpusus, kuriuos atskiruose aukštuose sudaro nuo 4 iki 7 apartamentų.

Visos „Eglė apartamentų” statybai bei įrengimui parinktos medžiagos pasižymi ilgaamžiškumu, atsparumu ir ekologija, bei tiksliai išpildo aukščiausius estetikos reikalavimus.

Išmanūs sprendimai ir technologijos

Pastato statybų metu įgyvendinti modernūs sprendimai puikiai dera su funkcionalumu. Projektuojant „Eglė apartamentus“, daug dėmesio buvo skirta ne tik pastato architektūrai, bet ir energiniam naudingumui. Komplekse įrengtas autonominis B klasės dujinis šildymas, kuris užtikrina itin mažas patalpų šildymo ir vėdinimo sąnaudas.

Projekto autoriams iššūkiu tapo inovatyvių technologijų integracijos suderinamumas su gamtos diktuojama projekto architektūra. Buvo įdiegta patekimą į požeminį garažą reguliuojanti automatinė automobilių numerių nuskaitymo sistema, taip pat beraktė (key-less) technologija, leidžianti į apartamentus ir bendrąsias erdves patekti naudojant biometrinį užraktą, veikiantį piršto antspaudo nuskaitymo principu bei atitinkantį aukščiausius saugumo standartus.

Pastato saugumo užtikrinimui buvo pasirinktos šiuolaikinės technologijos, leidusios įgyvendinti pažangius kompleksinius sprendimus: įdiegtos aukšto patikimumo apsaugos ir gaisro aptikimo technologijos, visuose apartamentuose įrengti aukštos raiškos skystųjų kristalų ekranai su vartų bei patekimo į bendrąsias patalpas valdymo sistema, komplekso teritorijoje sumontuotos aukšto lygio vaizdo stebėjimo sistemos, leidžiančios stebėti ne tik lauko teritoriją, bet ir pastato bendrąsias erdves ištisą parą.

Iškiliausias šiuolaikinis kūrinys Palangoje

Projekto vystytojai ir statytojai džiaugiasi, jog pavyko įgyvendinti visus darbus, o įdėtos pastangos ir sudėtingi sprendimai buvo pastebėti ir įvertinti. Projekto statybos buvo baigtos šių metų rugsėjo mėnesį.

„Su visa komanda labai džiaugiamės pasiektu rezultatu, tikime, kad šio projekto įgyvendinimas iškėlė aukštą kartelę ne tik pajūrio, bet ir visos Lietuvos architektūrai. Projektas buvo įgyvendinamas Palangos miesto centrinėje dalyje, todėl esame labai dėkingi Palangos miesto savivaldybei už geranorišką parnerystę siekiant geriausio rezultato. Šis kurortas turi didelį potencialą ir tokie projektai kaip „Eglė apartamentai“ skatina jo konkurencingumą regione.” – apdovanojimu džiaugiasi projektą įgyvendinusios įmonės „Turto valdymo ir investicijų grupė” vadovas Robertas Jocius.

Šiais metais LNTPA surengtame konkurse „Už darnią plėtrą” dėl apdovanojimų varžėsi 34 nekilnojamojo turto objektai, kuriuos vertino profesionali komisija. Konkurso metu buvo vertinami urbanistiniai sprendimai, padedantys pastatui ar jų kompleksui įsilieti į aplinką, prisidėti prie miestiečių komforto didinimo, intuityvaus judėjimo mieste. „Eglė apartamentai“ iš kitų konkurse dalyvaujančių projektų išsiskyrė unikaliais techniniais ir architektūriniais sprendimais bei itin aukštu kokybės lygiu.

„Šis projektas išsiskyrė kokybiška statyba, aukšto lygio architektūra bei apdailos medžiagomis tiek išorėje tiek viduje. Šį projektą galima drąsiai pavadinti reikšmingu įvykiu Palangos miesto vystymo istorijoje. Tai išskirtinis didelio mąsto projektas, kviečiantis pažinti Palangą visais metų laikais. „Eglė apartamentai“, kartu su savo architektūros sprendimais, žymi tarsi Palangos atgijimo laikotarpį ir skatina domėtis kokybiško ir prabangaus būsto sprendimais.” – komentuoja LNTPA direktorius ir konkurso komisijos pirmininkas Mindaugas Statulevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.