Kioską primenantis Kauno statinys – ginčų taikinyje

Senamiesčio prieigose stūkso daugybę metų nenaudojamas statinys, kuris primena didelį kioską. Pastatą būtų galima pritaikyti įvairiems tikslams, tačiau jo panaudojimo galimybes stabdo viena aplinkybė.

1993 metais Kauno senamiestyje, Šv.Gertrūdos gatvėje, iškilęs statinys jau daugybę metų nenaudojamas.<br>A.Karaliūno nuotr.
1993 metais Kauno senamiestyje, Šv.Gertrūdos gatvėje, iškilęs statinys jau daugybę metų nenaudojamas.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 2:52 PM

Vietos gyventojai tvirtino jau nepastebintys šio pastato ir net neprisimena, kada pastarąjį kartą viduje regėjo žmones. Durų, laiptų ir stogo vaizdas tik patvirtina, kad patalpos seniai nenaudojamos.

Statinys Kauno senamiesčio prieigose iškilo dar 1993 metais. Išlikę užrašai ant sienų verčia manyti, kad jame buvo teikiamos draudimo paslaugos.

Centro seniūnas Marius Švaikauskas pranešė, kad šiuo metu šis nekilnojamasis turtas priklauso trims fiziniams asmenims.

„Dėl Kauno miesto švaros ir tvarkos taisyklių nesilaikymo jie buvo įspėti, todėl netrukus nuvalė grafitį, nuo stogo pašalino samanas, lapus“, – pasakojo M.Švaikauskas.

Kilus įtarimams dėl galimai fiziškai pažeistų pamatų šiemet buvo atlikta statinio techninės būklės ekspertizė. Patikrinimo metu nustatyta, kad statinio galimos avarinės būklės požymių šiuo metu nėra, jis pavojaus aplinkai nekelia, galimas jo tolesnis naudojimas.

Dėl šios priežasties savininkams nebuvo pritaikytas maksimalus nekilnojamojo mokesčio tarifas, kuris taikomas apleistų pastatų šeimininkams.

Centro seniūnas M.Švaikauskas sakė numanantis priežastį, kodėl pastatas ilgai nenaudojamas, mat dėl jo vyksta teisiniai ginčai. Nuo 2009 iki 2012 metų ir nuo 2017-ųjų iki šiol buvo įregistruotas turto areštas ir apribotas disponavimas šiuo statiniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.