Klaipėdoje bus naujos architektūros

Klaipėdoje bus naujos architektūros. Komisijai įvertinus pateiktus Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastato projektinius darbus, geriausiuoju buvo paskelbtas projektas „Du kiemai“ (MB „Mes architektai“). Jei sėkmingai baigsis derybos su Klaipėdos savivaldybe, jie ir rengs techninį pastato, kuris turi iškilti sklypuose Birutės gatvėje projektą.

Geriausiuoju buvo paskelbtas projektas „Du kiemai“ (MB „Mes architektai“).<br>vizualizacija
Geriausiuoju buvo paskelbtas projektas „Du kiemai“ (MB „Mes architektai“).<br>vizualizacija
Projektas „Pušynas“ užėmė trečią vietą („Metro architektūra“).<br>vizualizacija
Projektas „Pušynas“ užėmė trečią vietą („Metro architektūra“).<br>vizualizacija
Antra vieta atiteko projektui „Klaipėda“ (UAB „Eventus pro“).<br>vizualizacija
Antra vieta atiteko projektui „Klaipėda“ (UAB „Eventus pro“).<br>vizualizacija
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 14, 2019, 4:07 PM, atnaujinta Jan 14, 2019, 4:13 PM

„Pagrindinė idėja – tai pastato kompozicija iš smulkaus mastelio elementų, kurie struktūros viduje kuria vidinius žalius kiemelius ir šviesos šulinius. Tokiu būdu pastato išorė susilieja su vidumi. Tikslas – sukurti jaukų, šiltą, šviesų pastatą. Tam pasirenkamos atitinkamos ilgaamžės, išorinį aplinkos poveikį atlaikančios medžiagos. Apdailai naudojamos šviesios klinkerinės plytos, stiklas, vertikalios aliuminio profilio žaliuzės“, – taip savo projektą apibūdina autoriai.

Komisija, kurią sudarė architektai Edgaras Neniškis, Rokas Kilčiauskas, Edmundas Andrijauskas, Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojas Saulius Dabravalskas ir Klaipėdos miesto savivaldybei atstovavę architektai Almantas Mureika, Kastytis Macijauskas ir Marijus Mockus – konstatavo, kad visi pateikti darbai atitiko konkurso sąlygas.

„Kiek galėjo, komisija atsižvelgė į medikų išsakytus pasato funkcijos patogumus. Buvo daug diskusijų. Džiaugėmės, kad yra iš ko pasirinkti. Visumoje konkurso kokybė yra gera. Net mažiausiai balų surinkę projektai tikrai nebuvo prasti. Objekto tipologija sunki, tai ne muziejus, sunku tokį projektuoti, daug vargo. Jis turi būti patogus, racionaliai naudojamas, o čia dar ir sudėtinga kvartalo situacija, urbanistiškai tai nebuvo paprastas uždavinys, bet projektuotojai susitvarkė“, – prieš skelbiant rezultatus sakė komisijai pirmininkavęs A. Mureika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.