Architektus pasamdė suprojektuoti namą, kad galėtų susikviesti artimuosius

Japonijoje, Saitamos mieste, architektų biuras „Kohei Kudo & Associates“ suprojektavo namą „Higashimatsuyama House“, skirtą porai, kurios šeimos šioje vietoje gyveno daugiau jau daugiau nei 300 metų.

Pastatų stogų geometrija buvo sukurta kaip atsakas į supančią aplinką, šviesą ir vyraujančią vėjo kryptį.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Pastatų stogų geometrija buvo sukurta kaip atsakas į supančią aplinką, šviesą ir vyraujančią vėjo kryptį.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Pastatų stogų geometrija buvo sukurta kaip atsakas į supančią aplinką, šviesą ir vyraujančią vėjo kryptį.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Pastatų stogų geometrija buvo sukurta kaip atsakas į supančią aplinką, šviesą ir vyraujančią vėjo kryptį.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Nuleidus terasos stogą kaimynų pusėje iki 1,9 metro, terasoje, užtikrinamas privatumas.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Nuleidus terasos stogą kaimynų pusėje iki 1,9 metro, terasoje, užtikrinamas privatumas.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Nuleidus terasos stogą kaimynų pusėje iki 1,9 metro, terasoje, užtikrinamas privatumas.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Nuleidus terasos stogą kaimynų pusėje iki 1,9 metro, terasoje, užtikrinamas privatumas.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Suplanuotas pastato pratęsimas ir atkūrimas, kad jo istorija būtų perduota kitai kartai, paliekant savo mėgstamą priestatą.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Suplanuotas pastato pratęsimas ir atkūrimas, kad jo istorija būtų perduota kitai kartai, paliekant savo mėgstamą priestatą.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Priekinėje esamo pastato dalyje architektas suprojektavo naują oranžeriją, panaudojęs aliuminį ir stiklą, kad išplėstų gyvenamąją erdvę į lauką.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Priekinėje esamo pastato dalyje architektas suprojektavo naują oranžeriją, panaudojęs aliuminį ir stiklą, kad išplėstų gyvenamąją erdvę į lauką.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Po naujo priestato stogu įkurta svetainė, virtuvė ir valgomasis. <br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Po naujo priestato stogu įkurta svetainė, virtuvė ir valgomasis. <br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Priekinėje esamo pastato dalyje architektas suprojektavo naują oranžeriją, panaudojęs aliuminį ir stiklą, kad išplėstų gyvenamąją erdvę į lauką.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Priekinėje esamo pastato dalyje architektas suprojektavo naują oranžeriją, panaudojęs aliuminį ir stiklą, kad išplėstų gyvenamąją erdvę į lauką.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Abiejų pastatų stogų konstrukciją sudaro medinės daugiasluoksnės plokštės, leidžiančios kaip įmanoma ekonomiškiau praplėsti erdvę.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Abiejų pastatų stogų konstrukciją sudaro medinės daugiasluoksnės plokštės, leidžiančios kaip įmanoma ekonomiškiau praplėsti erdvę.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Priekinėje esamo pastato dalyje architektas suprojektavo naują oranžeriją, panaudojęs aliuminį ir stiklą, kad išplėstų gyvenamąją erdvę į lauką.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Priekinėje esamo pastato dalyje architektas suprojektavo naują oranžeriją, panaudojęs aliuminį ir stiklą, kad išplėstų gyvenamąją erdvę į lauką.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Po naujo priestato stogu įkurta svetainė, virtuvė ir valgomasis.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Po naujo priestato stogu įkurta svetainė, virtuvė ir valgomasis.<br>Kai Nakamura, Shinkenchikusha / Archdaily.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Apr 27, 2019, 9:39 PM

Klientų pora iki tol gyveno pagrindiniame name, pastatytame prieš dvi kartas, ir pačių pastatytame priestate, keliaudami pirmyn ir atgal tarp dviejų atskirų pastatų, rašo designboom.com.

Jie norėjo naujo gyvenimo būdo, kad galėtų turėti erdvę, kur pasikviestų savo dukros šeimą ir anūkus. Suplanuotas pastato pratęsimas ir atkūrimas, kad jo istorija būtų perduota kitai kartai, paliekant savo mėgstamą priestatą.

Architektų idėja – išsaugoti turtingą šeimos istoriją, išplėsti esamą namą ir formuoti ryšį tarp naujų elementų ir esamos aplinkos. Naujas projektas turėtų būti įvardijamas kaip „vienas dalykas“ ir „vienas namas“.

Užsakovo pageidavimas architektui – suprojektuoti erdvę, atitinkančią šiuolaikinio gyvenimo būdą, sykiu atspindinčią įvairių šeimos kartų poreikius. Po naujo priestato stogu įkurta svetainė, virtuvė ir valgomasis. Po gretimu stogu įrengta „Nandemo terasa“, veikianti kaip daugiafunkcė zona, pritaikyta valgymui lauke ar poilsiui.

Abiejų pastatų stogų konstrukciją sudaro medinės daugiasluoksnės plokštės, leidžiančios kaip įmanoma ekonomiškiau praplėsti erdvę.

Stogų geometrija buvo sukurta kaip atsakas į supančią aplinką, šviesą ir vyraujančią vėjo kryptį. Stogų nuolydžio kampai ir aukštis taip pat buvo kruopščiai apskaičiuoti, atsižvelgiant į erdvės funkciją.

Pavyzdžiui, nuleidus terasos stogą kaimynų pusėje iki 1,9 metro, terasoje, užtikrinamas privatumas.

Priekinėje esamo pastato dalyje architektas suprojektavo naują oranžeriją, panaudojęs aliuminį ir stiklą, kad išplėstų gyvenamąją erdvę į lauką.

Tokios pat medžiagos, kaip senajame pastate, panaudotos projektuojant ir naują struktūrą, siekiant sukurti tęstinumo jausmą ir panaikiti jausmą apie dvi atskiras dalis.

Naujos ir senos struktūros dermė viename name idealiai tinka didelei šeimai ir jų šios vietos istorijai.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.