Moderniais kultūros vartais turėjęs virsti kino centras Panevėžyje gali likti apšepęs

Panevėžio kino centro „Garsas“ rekonstrukcijai į būsimą modernų menų centrą 3 mln. eurų finansinę injekciją gavusi ir dar 5 mln. eurų šią vasarą laukianti iš valstybės, miesto savivaldybė turės ir dar vieną, šįkart ne piniginį, rūpestį, rašo portalas sekunde.lt.

Kultūros centrą „Garsas“, turėjusį tapti moderniu meno centru, norima paskelbti paveldo objektu.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Kultūros centrą „Garsas“, turėjusį tapti moderniu meno centru, norima paskelbti paveldo objektu.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2019, 10:26 AM

Panevėžio nekilnojamojo paveldo vertinimo taryba, gavusi visuomenininkų peticiją, sutiko, kad verta kreiptis į nepriklausomus ekspertus dėl pagalbos nustatyti „Garso“ vertę. Nuo jų verdikto priklausys, ar kino centrui, statytam sovietmečio epochos viduryje – 1968 metais, galėtų būti suteiktas kultūros paminklo statusas, kaip reikalauja jo ginti stojantys visuomenininkai.

Pasirašiusieji peticiją reikalauja skirti lėšų kapitaliniam „Garso“ remontui, išlaikant pagrindinę jo kaip kino centro paskirtį.

Panevėžio nekilnojamojo paveldo vertinimo taryba kino centro klausimą svarstė dar pernai lapkritį. Tuomet nebuvo įžvelgta svarių priežasčių, kodėl jis turėtų atsidurti saugomų kultūros vertybių objektų sąraše.

Savivaldybė planuoja, kad rekonstravus esamą „Garso“ pastatą iki 2022 metų, iškils Stasio Eidrigevičiaus menų centras. Projekto autoriai teigia, kad naujasis pastatas būtų pritaikytas ne tik meno galerijai, edukacinėms bei kitoms veikloms, tačiau ir kinui rodyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.