Nepatenkintas tiltu miestas nubaudė jo architektą

Venecija pastaruosius kelerius metus praleido bandydama pažaboti turistų perteklių ir jų konfliktus su vietiniais gyventojais. Šiuo metu garsus Italijos kanalų miestas turi ir dar vieną problemą: ėmėsi veiksmų dėl tilto, kuris nebeatlaiko esamų turistų srautų.

Ispanijos architektui Santiago Calatravai skirta 78 000 eurų bauda už Konstitucijos tilto, kertančio Didįjį kanalą, projektavimo trūkumus.<br>F. J. Logallar (Wikipedia) / archdaily.com nuotr.
Ispanijos architektui Santiago Calatravai skirta 78 000 eurų bauda už Konstitucijos tilto, kertančio Didįjį kanalą, projektavimo trūkumus.<br>F. J. Logallar (Wikipedia) / archdaily.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2019, 10:32 AM, atnaujinta Sep 6, 2019, 12:50 PM

Ispanijos architektui Santiagui Calatravai skirta 78 tūkst. eurų bauda už Konstitucijos tilto, kertančio Didįjį kanalą, projektavimo trūkumus, pranešė CNN. 

Italijos teismas sprendimą priėmė rugpjūčio pradžioje. Verdikte teigiama, kad architektas buvo aplaidus statybų procese, teismas rėmėsi faktu, kad S.Calatrava suprojektavo ir kitus tiltus, įskaitant Dalase, Teksase ir Kalgaryje, kas įrodo, kad jis turėjo pakankamai žinių dirbti su tokio masto statybomis.

91 metro ilgio tiltas „Ponte della Costituzione“, arba Konstitucijos tiltas, buvo džiaugsmingai atidarytas 2008 m., o jo pavadinimas skirtas Italijos Konstitucijos 60-mečio garbei.

Miesto ieškinyje teigiama, kad tiltas, kurį sudaro plieninė konstrukcija ir stikliniai šonai, nėra tinkamas atlaikyti daugybės Venecijos lankytojų ar jų lagaminų. Keletas tiklinių laiptelių jau turėjo būti pakeisti naujais.

Tai ne pirmas kartas, kai S.Calatrava susiduria su problemomis dėl savo projektų.

Suplanuotas „Chicago Spire“ dangoraižio projektas buvo atšauktas 2015 m. S. Calatravos biuro atstovas CNN sakė, kad projektas buvo sustabdytas dėl pasaulinės finansų krizės.

Taigi, ginčai dėl Konstitucijos tilto – yra tik viena iš problemų, su kuria dėl turistų antplūdžio susidūrė Venecija.

Miestas ėmėsi griežtų priemonių kontroliuoti turistų skaičiui. Pavyzdžiui, įvedė 11 dolerių (9,95 euro) per dieną mokestį keliautojams, kurie nepasilieka mieste praleisti nakties, bei draudimą naudoti lagaminus su ratukais.

Miesto meras Luigi Brugnaro palaiko kampaniją #EnjoyRespectVenezia („Mėgaukis Venecija pagarbiai“), kuri skatina miesto lankytojus elgtis atsakingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.