Tokio namo nėra visoje Lietuvoje – keistai papuoštą pastatą Kaune lanko net turistai

„Visko esame matę, tačiau kad namas būtų šiltinamas mezginiais – pirmąkart“, – stebėjosi Žaliakalnio gyventojai, išvydę keistai dekoruotą Minties Rato gatvės medinį namą. Tik sutapimas, bet puošmenos atsirado uždarius Centrinį paštą.

Atlikus kapitalinę vidaus patalpų rekonstrukciją, namas buvo papuoštas 100 vienetų originalių nėrinių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Atlikus kapitalinę vidaus patalpų rekonstrukciją, namas buvo papuoštas 100 vienetų originalių nėrinių.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Veršininienė džiaugėsi, kad Svajonių paštas prigijo, jame savo svajones palieka net ir čia užklydę užsieniečiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Veršininienė džiaugėsi, kad Svajonių paštas prigijo, jame savo svajones palieka net ir čia užklydę užsieniečiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 30, 2019, 3:56 PM

„Mano tikslas šį nuostabų dviaukštį medinuką prikelti naujam gyvenimui, ir tai padaryti ne kokiomis nors valdiškomis, bet savo bei bendruomenės rankomis“, – namo puošybos idėją atskleidė ebru meno – tapymo ant vandens – terapijos autorė Eglė Veršininienė.

Prieš metus Viešosios įstaigos direktorė „Ebru Art“ studiją iš Laisvės alėjos kiemo perkėlė į apleistą dviejų aukštų rąstinį namą Minties Rato gatvėje.

Autentišką jos išplanavimą kartu su visa šios gatvės medine architektūra siūloma įtraukti į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Atlikus kapitalinę vidaus patalpų rekonstrukciją lapkričio viduryje namo fasadas buvo papuoštas 100 vienetų originalių makramė technika surištų nėrinių. Dirbti teko visą mėnesį.

Įgyvendino vietos bendruomenė

Šį, ko gero, vienintelį ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje projektą kartu su globos namų vaikais įgyvendino beveik šimtas Žaliakalnio bendruomenės narių.

Nėriniai yra naujo projekto, kuris pavadintas Svajonių paštu, instaliacija ruošiantis 2022 metams, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine.

Pro šalį einantys ir važiuojantys žmonės Svajonių pašte gali palikti savo tikruosius troškimus, visi kiti kviečiami juos paskaityti.

Prieš kelias dienas prie šio pašto sustojo ir pro šalį kulniavę keli užsieniečiai. Jiems ši idėja taip patiko, kad paliko savo svajones, užrašytas ant debesėlio.

„Mano tikslas, kad visa Minties Rato gatvė taptų vienu dideliu Svajonių paštu, nes viskas gyvenime prasideda nuo minties“, – atskleidė E.Veršininienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.