Vilniaus miesto savivaldybė ruošiasi rekonstruoti Vokiečių gatvę

Vilniaus miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su Lietuvos architektų sąjunga, pranešė paskelbusi tarptautinį vienos pagrindinių senamiesčio gatvių – Vokiečių gatvės – rekonstravimo projekto konkursą.

Vilniaus miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su Lietuvos architektų sąjunga, pranešė paskelbusi tarptautinį vienos pagrindinių senamiesčio gatvių – Vokiečių gatvės – rekonstravimo projekto konkursą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su Lietuvos architektų sąjunga, pranešė paskelbusi tarptautinį vienos pagrindinių senamiesčio gatvių – Vokiečių gatvės – rekonstravimo projekto konkursą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2020, 5:34 PM, atnaujinta Mar 29, 2020, 5:35 PM

Savivaldybės teigimu, konkurso dalyviai turėtų sukurti reprezentatyvią erdvę, kuria būtų galima naudotis visais metų laikais.

Idėjų autoriai turėtų atskleisti ir daugiasluoksnę vietos istoriją, pasiūlyti, kaip ją įamžinti, taip pat pasiūlyti, kaip atnaujinti gatvės želdinius, restauruoti istorines gatvės dangas ir kitus vertingus jos elementus.

Be kita ko, konkurso dalyviai turėtų sugalvoti, kaip optimizuoti automobilių, pėsčiųjų ir dviratininkų eismą, išspręsti konfliktines jo situacijas.

Tarp konkurso reikalavimų – numatyti, kaip plėtoti paslaugas gatvėje esančiuose pastatuose ir viešoje erdvėje, taip pat apgalvoti, kaip gatvė galėtų būti naudojama skirtingais metų laikais, įvertinant galimybę čia įrengti laiko kavines, organizuoti įvairius renginius.

Darbus šiam konkursui galima pateikti iki šių metų birželio 2 dienos. Konkurso laimėtojas bus apdovanotas 9 tūkst. eurų, antros vietos laimėtojui atiteks 7 tūkst. eurų, o trečiosios – 4 tūkst. eurų.

Savivaldybės teigimu, šių metų liepą, atrinkus konkurso laimėtoją, su jo autoriais bus pasirašyta sutartis techniniam projektui parengti.

Vokiečių gatvės rekonstrukcijai savivaldybė iš viso numačiusi skirti beveik 3 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.