Dar viena įspūdinga autobusų stotis – panevėžiečiai kviečiami įvertinti projektą

Panevėžio miesto savivaldybė kviečia miestiečius susipažinti su Panevėžio autobusų stoties projektiniu pasiūlymu. Techninį projektą Panevėžiui padovanojo privati įmonė „Baltisches Haus“.

Panevėžio autobusų stoties projektinius pasiūlymus parengė R.Palekas.<br>Vizualizacija
Panevėžio autobusų stoties projektinius pasiūlymus parengė R.Palekas.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2020, 3:24 PM, atnaujinta Jul 29, 2020, 3:25 PM

Panevėžio autobusų stoties projektinius pasiūlymus parengė vienas žymiausių Lietuvos architektų, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Rolandas Palekas.

Autobusų stotis, peronas su jame numatomais naujais želdiniais būtų statomas dabartinio alyvų skvero vietoje, drauge išsaugant ir vertingiausius esamus želdinius. Dabartinėje stoties asfalto dangos vietoje planuojama suformuoti panevėžiečiams ir miesto svečiams patrauklią rekreacinę zoną. Įgyvendinus projektą, stoties ir jos aplinkos vaizdas pasikeis iš esmės.

„Labai kviečiame visus panevėžiečius susipažinti su architekto pateiktomis atnaujinamos stoties vizijomis, aktyviai dalyvauti ir teikti pasiūlymus“, – sako Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Projekte numatyta įrengti autobusų stotį su keleivių laukiamąja sale, bilietų kasomis, vairuotojų poilsio kambariu, administracinėmis patalpomis, požemine automobilių stovėjimo aikštele ir kt. Numatyta atnaujinti pėsčiųjų ir dviračių takus, įrengti šviestuvus, saugaus eismo priemones, mažosios architektūros objektus ir pan.

Viešas susirinkimas vyks rugpjūčio 6 d. 17 val. Panevėžio miesto savivaldybės I a. salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.