Žemės lopinėlyje miesto centre kauniečiai pasigedo laisvės simbolių: ten tik stiebiasi žolės

Tibeto skveru pavadintame nedideliame žemės lopinėlyje Krėvos ir Trakų gatvių sankirtoje kauniečiai pasigenda šios vietos įprasminimo ženklų. Žmonės skvere labai norėtų matyti Tibeto laisvės siekimo simbolius.

Tibeto skveru pavadintame sklype Krėvos ir Trakų gatvių sankirtoje kauniečiai pasigenda šios vietos įprasminimo ženklų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tibeto skveru pavadintame sklype Krėvos ir Trakų gatvių sankirtoje kauniečiai pasigenda šios vietos įprasminimo ženklų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2021, 8:05 AM, atnaujinta May 3, 2021, 8:07 AM

Įvairiose Kauno vietose galima suskaičiuoti per pusšimtį skverų. Vienas jų – 2010 metais pavadintas Tibeto skveru, to paprašius Tibeto kultūros paramos ir labdaros fondui. Taip išreikštas solidarumas su nepriklausomybės trokštančiais tibetiečiais. Tačiau daugiau nei per dešimtmetį skvere neatsirado jokių atminimo ar kitų simbolių.

„Kad šioje vietoje yra Tibeto skveras, informuoja neseniai ant stulpo įrengtas informacinis ženklas, tačiau to maža. Manau, kad skvere galėtų būti ir mažosios architektūros ar kitas akcentas, simbolizuojantis Tibeto kovą už laisvę“, – įsitikinęs greta skvero gyvenantis Vilius Užtupas.

Jam antrino ir knygų apie žvejybą autorius Vilius Mažeika, mėgstantis vaikščioti po miestą.

„Kam reikalinga bažnyčia, jei į ją niekas negali užeiti? Kažkas panašaus yra ir su šiuo skveru. Trūksta aiškaus jo paskirties įprasminimo“, – sakė V.Mažeika.

Kad šiame skvere galėtų būti pastatytas akcentas, sutiko ir šalia jo gyvenantis menininkas Timotiejus Norvila-Morfai.

„Jeigu būtų paskelbtas konkursas, atsirastų menininkų, kurie pasiūlytų ką nors įdomaus. Skvere dabar kur ne kur stiebiasi žolė, pasodintos kelios liaunos magnolijos“, – sakė Morfai.

Kauno miesto savivaldybės atstovas Arnoldas Bukelis teigė, kad šią idėją tikslingiausia būtų įgyvendinti programoje „Kauno akcentai“. Paraiškos kaip tik šiuo metu priimamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.