G. Vieversiui įteikta Vyriausybės kultūros ir meno premija

Gegužės 28 d. architektui Gintautui Vieversiui neakivaizdžiai įteikta Vyriausybės kultūros ir meno premija, kuriai jį teikė Lietuvos architektų sąjunga.

Gegužės 28 d. architektui Gintautui Vieversiui neakivaizdžiai įteikta Vyriausybės kultūros ir meno premija, kuriai jį teikė Lietuvos architektų sąjunga.<br>Andriaus Balšio nuotr.
Gegužės 28 d. architektui Gintautui Vieversiui neakivaizdžiai įteikta Vyriausybės kultūros ir meno premija, kuriai jį teikė Lietuvos architektų sąjunga.<br>Andriaus Balšio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 11:35 AM, atnaujinta Jun 1, 2021, 11:50 AM

„Sugebėjimas išklausyti ir svarbiausia – išgirsti kitą – architektui yra būtina, privaloma savybė. Visada esu pasiruošęs išklausyti bet kokią nuomonę, o svarbiausia – atsirinkti tam tinkamą tiesą. Kartu man architektūra – tai tylus meninis kalbėjimas su istorija, aplinka, žmonėmis.

Geriausia architektūra – nematoma architektūra, todėl mano kūryboje labai svarbus žemės aspektas arba santykis su natūralia tai vietovei būdinga aplinka“, – portalui lrytas.lt prieš kurį laiką kalbėjo architektas.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos taip pat skirtos Remigijui Adomaičiui – Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ vadovui, Giedrei Beinoriūtei – kino režisierei, Pranui Bieliauskui – vertėjui, Gintarui Česoniui – parodų kuratoriui, fotomenininkui, Daliai Ibelhauptaitei – režisierei, prodiuserei, Jūratei Katinaitei – muzikologei, Elonai Lubytei – muziejininkei, dailėtyrininkei, Rūtai Noreikaitei – kultūros žurnalistei, knygų autorei, Dainiui Pulauskui – džiazo muzikantui ir kompozitoriui, Vytautui Rumšui – aktoriui, režisieriui, Agnijai Šeiko – choreografei.

Vyriausybės kultūros ir meno premija skiriama Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną ir ypatingus šios srities nuopelnus. Premijos dydis – 340 bazinių socialinių išmokų (13 600 eurų).

Pretendentus atrinko ir skirti premijas rekomendavo Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija. Ją sudaro 12 narių. Komisijos pirmininkas – kultūros istorikas, muziejininkas Vydas Dolinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.