Prekybos centras uostamiestyje keisis – atskleidžiami pirmieji rekonstrukcijos planai

Maždaug po pusantrų metų Klaipėdoje, rekonstravus prekybos centrą „Banginis“, duris turėtų atverti prekybos centras „Mega“ su 15 aukštų biurų pastatu. Jau skelbta, kad investicijos į projektą sieks 20 milijonų eurų.

Maždaug po pusantrų metų Klaipėdoje, rekonstravus prekybos centrą „Banginis“, duris turėtų atverti prekybos centras „Mega“ su 15 aukštų biurų pastatu.<br>Vizual.
Maždaug po pusantrų metų Klaipėdoje, rekonstravus prekybos centrą „Banginis“, duris turėtų atverti prekybos centras „Mega“ su 15 aukštų biurų pastatu.<br>Vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Valeckas, www.ve.lt

Jul 8, 2021, 9:30 AM

Jau pradėtos viešos rekonstrukcijos projekto svarstymo procedūros. Visi suinteresuoti asmenys pasiūlymus ir pastabas gali teikti iki liepos 20 dienos. Visa informacija apie projektą yra paskelbta Klaipėdos savivaldybės tinklapyje.

Planuojama, kad po rekonstrukcijos prekybos centro plotas išaugs apie 45 procentus ir bendrai bus apie 42 300 kvadratinių metrų. Palyginimui Klaipėdos „Akropolio“ bendras plotas yra 77 600 kvadratinių metrų.

„Mega“ kitaip nei „Banginis“ bus dviejų aukštų prekybos centras. Antrame aukšte kursis kavinės, kino teatras, vaikų žaidimų erdvės.

„Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Ieva Goštautaitė-Gedutė „Vakarų ekspresui“ sakė, kad maždaug po poros savaičių planuojama paskelbti daugiau informacijos apie prekybos centro atnaujinimą, įvardinti nuomininkus ir operatorius, kurie jame kursis.

Anksčiau jau buvo skelbta, kad po rekonstrukcijos prekybos centras keis koncepciją ir bus į šeimą bei laisvalaikį orientuotas prekybos centras.

Biurų dangoraižis

Architektų biuro „313 Architects“ parengtoje projekto dokumentacijoje rašoma, kad pastatas susidės iš dviejų tūrių: prekybos paskirties mažaaukščio, išilgai Vilniaus pl. einančio tūrio ir administracinės, aukštuminės dalies šiaurės vakariniame kampe. Administracinio korpuso statyba vyks atskiru etapu.

Būtent administracinis pastatas ir turėtų tapti vietos išskirtinumu. Numatyta, kad tai bus 15 aukštų statinys, kurio aukštis daugiau kaip 70 metrų. Bendras biurų pastato plotas – apie 4 200 kvadratinių metrų.

Šalia prekybos cento suprojektuota 975 automobilių stovėjimo vietos. Tai maždaug 70 daugiau, nei reikalauja normatyvai. Atnaujinto prekybos centro atidarymas planuojamas 2022–2023 metų sankirtoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.