Turistų pamėgtoje saloje kils įspūdingas dangoraižis – antrasis toks visoje Afrikoje

Zanzibaras šią savaitę pristatė planus pastatyti aukščiausią Užsachario Afrikoje dangoraižį, kurio statybos kaina daugiau kaip 60 proc. viršys salyno metinį biudžetą.

Zanzibaras šią savaitę pristatė planus pastatyti aukščiausią Užsachario Afrikoje dangoraižį, kurio statybos kaina daugiau kaip 60 proc. viršys salyno metinį biudžetą.<br>pixabay.com nuotr.
Zanzibaras šią savaitę pristatė planus pastatyti aukščiausią Užsachario Afrikoje dangoraižį, kurio statybos kaina daugiau kaip 60 proc. viršys salyno metinį biudžetą.<br>pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2021, 3:39 PM, atnaujinta Aug 26, 2021, 3:56 PM

70 aukštų dangoraižis „Zanzibar Domino Commercial Tower“ bus statomas vakarų pakrantėje už 15 kilometrų nuo Akmeninio miesto, įtraukto į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Įgyvendinant šį projektą, taip pat bus įrengta dirbtinė sala ir jachtų bei kruizinių laivų prieplauka.

Projekto bendra sąmata, sudaranti daugiau kaip 3 trln. Tanzanijos šilingų, daugiau kaip 60 proc. viršys pusiau autonominio salyno 2021–2022 finansinių metų biudžetą.

Zanzibaro darbo, ekonomikos ir investicijų ministras Mudrikas Ramadhanas Soraga žurnalistams pareiškė, jog šis projektas prisidės prie Vyriausybės pastangų į salas pritraukti daugiau vietos ir užsienio investuotojų.

Įgyvendinus projektą, bus įrengta 560 butų, prabangių viešbučių, kurortų, taip pat golfo aikštynas ir vestuvių koplyčia, rašoma bendrame dizaino bendrovės „xCassia“, Tanzanijos „AICL Group“ ir Škotijos „Crowland Management“ pranešime.

„Pirmasis eskizas buvo nupieštas Paryžiuje 2009 metais, po to, kai aš su savo velioniu tėvu ir dviem sūnumis žaidėme domino. Pastatyti šį projektą svajojau daugiau kaip dešimtmetį“, – pareiškė „xCassia“ įkūrėjas Jeanas-Paulis Cassia. – Tetrūko tinkamą viziją turinčio investuotojo ir vietos, kad tai taptų tikrove.“

Pastatytam dangoraižiui atiteks antro aukščiausio pastato Afrikoje titulas. Aukščiausias žemyne bus Egipte statomas 80 aukštų „Iconic Tower“, kurį ketinama užbaigti kitais metais.

Savo turkio spalvos vandenimis ir prieskonių plantacijomis garsėjantis Zanzibaras yra itin priklausomas nuo turizmo ir koronaviruso pandemija salynui sudavė didžiulį smūgį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.