Šilainių baseino laukia rimti pokyčiai – padaugės ne tik plaukimo takų

Baltų prospekte esantis plaukimo mokyklos baseinas netolimoje ateityje sulauks permainų. Daugybei sportininkų aukštumų siekti padėjusią sporto erdvę po rekonstrukcijos ketinama atverti 2023 metais.

Architektai netrukus pradės pastato ir jo infrastruktūros projektavimo darbus.<br>Savivaldybės nuotr.
Architektai netrukus pradės pastato ir jo infrastruktūros projektavimo darbus.<br>Savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2021, 9:30 AM

Planuojama, kad iš pagrindų atnaujintame baseine bus įrengti aštuoni 25 metrų ilgio ir 2 m gylio takeliai, seklesnis baseinas mažiesiems plaukikams, laisvalaikio zona. Taip pat dėmesys bus skiriamas persirengimo kambariams atnaujinti ir visai kitai reikalingai infrastruktūrai įrengti.

„Šiuo metu Šilainių baseine yra 4 takai, po atnaujinimo jų skaičius padvigubės, tad lankančių plaukimo treniruotes galės būti gerokai daugiau. Naudotis atnaujintu objektu galės ir vietos gyventojai, tad galbūt jis taps ir bendruomenės traukos centru, o teikiamos paslaugos bus įvairesnės“, – sakė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Techninis rekonstrukcijos projektas turėtų būti paruoštas per kiek daugiau nei pusmetį, tad baseino rangos darbai galėtų prasidėti jau pirmoje 2022 metų pusėje.

Kol bus rengiamas projektas ir ruošiamasi kapitaliniam remontui, vaikai gali mokytis plaukti kitose miesto sporto erdvėse, tarp jų kauniečių pamėgtame Girstučio, sporto mokyklos „Startas“, Kauno plaukimo mokyklos „Dainavos“ ir „Vilijos“ baseinuose. Be to, kitąmet vasarą duris atvers daugiafunkcis vandens sporto centras Nemuno saloje.

Atnaujintame baseine bus galima ne tik mokytis plaukti ar leisti laisvalaikį. Takų žymėjimai, švieslentė, laiko apskaitos sistema atitiks Tarptautinės vandens sporto šakų federacijos reikalavimus. Numatyta suprojektuoti garso sistemą varžyboms ir informavimui pastate.

Planuojama, kad rekonstruotame pastate vienu metu tilps apie 250 lankytojų, o varžybų metu jas stebėti galės apie 150 žiūrovų, jie sėdės naujose tribūnose.

Baseine „Šilainiai“ bus įrengta ir sekli dviejų takų plaukimo erdvė mažiesiems, kurioje galbūt prasidės būsimų olimpiečių ar pasaulio čempionų sporto kelionė.

Skaičiuojama, kad baseino rekonstrukcijos vertė gali siekti apie 7–8 mln. eurų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.