Baigtas derinti itin laukiamas projektas: dabar eilė susipažinti klaipėdiečiams

Baigtas Klaipėdos Atgimimo aikštės antžeminės ir požeminės dalių projektinių pasiūlymų derinimas, toliau projektas bus pristatomas visuomenei, penktadienį pranešė uostamiesčio savivaldybė.

Baigtas Klaipėdos Atgimimo aikštės antžeminės ir požeminės dalių projektinių pasiūlymų derinimas, toliau projektas bus pristatomas visuomenei, penktadienį pranešė uostamiesčio savivaldybė.<br>Vizual.
Baigtas Klaipėdos Atgimimo aikštės antžeminės ir požeminės dalių projektinių pasiūlymų derinimas, toliau projektas bus pristatomas visuomenei, penktadienį pranešė uostamiesčio savivaldybė.<br>Vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2021, 7:55 PM

„Labai gerai, kad šį kartą projektas apima ne tik pačią Atgimimo aikštę ir automobilių saugyklą, bet ir daug išsamiau analizuoja aikštės gretimybes, sąsajas su viešuoju transportu, pėsčiųjų ir dviratininkų infrastruktūra“, – teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Projektą pristatyti visuomenei ketinama sausio 10 dieną. Po jo prasidės techninio projekto rengimo darbai, įskaitant tyrinėjimus ir kitas susijusias paslaugas.

„Manome, kad pasiūlyti Atgimimo aikštės sprendiniai papuoš miestą ir bus visapusiškai naudingi miestui“, – teigė administracijos vadovas.

Pirmiausia Atgimimo aikštėje ketinama pastatyti požeminę dviejų aukštų automobilių aikštelę, kurios plotas bus per 8,4 tūkst. kvadratinių metrų.

Joje planuojama įrengti 218 stovėjimo vietų, iš jų aštuonios bus skirtos žmonėms su negalia, taip pat ketinama įrengti sanitarines bei technines patalpas.

Be kita ko, bus įrengtos keturios elektromobilių įkrovimo prieigos su galimybe, esant poreikiui, ateityje jų įrengti daugiau. Įvažiavimas į požeminę aikštelę – iš Naujojo Sodo ir Liepų gatvių.

Požeminės automobilių aikštelės projektą rengė bendrovė „SRP Projektas“, antžeminės dalies – „Cloud architektai“.

Anot savivaldybės, antžeminės dalies projekto sprendiniai parengti vadovaujantis pagarbos išlikusiam kultūros paveldui ir miesto istorijai principais.

„Siūloma vizualiai sumažinti Atgimimo aikštės erdvę apželdintų žemės pylimų pagalba, atkartosiančių buvusio užstatymo struktūrą“, – rašoma pranešime.

Projektuotojų pasiūlytos aikštės reljefo formos yra artimos miesto gynybinių pylimų sistemai, kurios viena dalis pateko ir į dabartinės Atgimimo aikštės pietrytinę pusę. Pagrindinis aikštės akcentas – senosios Klaipėdos maketas, kuriame lankytojai galės atrasti svarbiausius išlikusius ar jau sunykusius istorinius miesto kvartalus, atskirus pastatus, gatves ir aikštes, o kai reikės, šis akcentas galės tapti scena.

Jis pasirinktas kaip alternatyva anksčiau planuotam „Dangaus veidrodžiui“.

Aikštė suprojektuota kaip atvira erdvė, ji galės būti pritaikyta masiniams miesto renginiams, tačiau, pasak savivaldybės, tuo pačiu bus patraukli kasdieniame gyvenime.

Kadangi aikštės tvarkymo darbai bus vykdomi istorinėje Klaipėdos miesto dalyje, numatyta atlikti ir detalius archeologinius tyrimus.

Atgimimo aikštės sutvarkymo projektas bus vystomas be 2014 metais patvirtinto detaliojo plano keitimų ar koregavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.