Garbingas Vilniaus apdovanojimas įteiktas dviem architektūrai itin nusipelniusiems žmonėms

Šventinį Vilniaus gimtadienio vakarą 10 garbingų miestiečių Rotušėje iškilmingai apdovanoti Šv. Kristoforo statulėlėmis už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą. Reikšmingiausiam miesto apdovanojimui šįmet buvo nominuota per 50 kandidatų.

Šventinį Vilniaus gimtadienio vakarą 10 garbingų miestiečių Rotušėje iškilmingai apdovanoti Šv. Kristoforo statulėlėmis už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą.<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
Šventinį Vilniaus gimtadienio vakarą 10 garbingų miestiečių Rotušėje iškilmingai apdovanoti Šv. Kristoforo statulėlėmis už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą.<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
Apdvanojimas įteiktas Marijai Drėmaitei.<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
Apdvanojimas įteiktas Marijai Drėmaitei.<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
 Apdovanojimas įteiktas Mindaugui Grabauskui.<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
 Apdovanojimas įteiktas Mindaugui Grabauskui.<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 26, 2022, 9:30 AM

„Kiekvienas Vilniaus gimtadienis miestui dovanoja naujus Šv. Kristoforo herojus. Tai žmonės, kurie savo talentu ir atkaklumu labiausiai keičia, augina mūsų miestą ir įkvepia mus būti geresniais. 10 naujų herojų iš skirtingų sričių – nuo muzikos iki medicinos, nuo džiazo iki verslo. Didžiulė sėkmė ir garbė Vilniui, kad turime tokių miestiečių. Šventajam Kristoforui buvo sunku, bet jis vis tiek nešė savo kilnią naštą. Toks yra mūsų miesto globėjas, tokie yra ir mūsų iškiliausi vilniečiai“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Antrus metus tęsiantis sudėtingai pandeminei situacijai, Vilnius nenustojo augti, kurti, tyrinėti, tobulėti. Svarbiausias miesto apdovanojimas įteiktas ir dviem su architektūra susijusiems žmonėms.

Mindaugas Grabauskas apdovanotas už nuopelnus urbanizmui ir architektūrai. Laureatas ryškiai prisidėjo prie architektūros mokslo bei kūrybinės veiklos plėtros. Paminėtinas ir išskirtinis architekto indėlis į architektūrinės-urbanistinės veiklos kokybės kėlimą. M. Grabauskas – vienas pagrindinių naujojo Vilniaus bendrojo plano rengėjų ir vadovų. Jis parengė ne vieno miesto ir miestelio bendruosius ar specialiuosius planus.

Už Vilniaus kultūros architektūrinius tyrinėjimus Šv. Kristoforo statulėlė įteikta dr. Marijai Drėmaitei. Architektūros istorikė, Vilniaus universiteto profesorė tyrinėja XX-ojo a. architektūrą, miestų modernizaciją, industrializaciją ir kultūrą, dalyvauja mokslinėse konferencijose visame pasaulyje, rašo knygas savo tyrimų temomis, skaito viešas paskaitas.

„Man priskiria frazę – kalbantys pastatai. Ir iš tiesų – pastatai man kalba. Bet pastatai tėra paviršius. Už jų slypi žmonės, troškimai, idėjos – tai, kas priverčia judėti, dėl ko šis miestas toks gyvas, koncentruojantis idėjas, kuo mes šiek tiek didžiuojamės, būdami vilniečiai. – Ką švęsime šiandien, ką švęsime po metų?

Manau, šio jubiliejaus prasmė užkoduota dar Gedimino laiške: orių ir laisvų miestiečių vertybėse – pagarba ir tolerancija įvairovei. Būtent šios vertybės padėjo miestui atsitiesti po įvairių negandų ir kurti jo magiją“, – Rotušėje kalbėjo M. Drėmaitė.

Šv. Kristoforo apdovanojimai teikiami nuo 1998-ųjų. Nominacijas apdovanojimui už nuopelnus mokslui, teisėsaugai, švietimui, kultūrai ir menui, Vilniaus istorinei atminčiai, sportui, verslui, turizmo plėtrai, labdarai, architektūros siūlo vilniečiai. Taip pat galimos ir kitos vilniečių pasiūlytos nominacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.