Paskelbta, kas kitąmet Lietuvai atstovaus Venecijos architektūros bienalėje

Kitąmet 18-oje Venecijos architektūros bienalėje Lietuvai atstovaus Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonijos projektas, nusprendė Lietuvos kultūros taryba.

17-oje Venecijos architektūros bienalėje buvo pristatyta „Planeta iš žmonių“.<br>Aistės Valiūtės ir Daumanto Plechavičiaus / asociatyvioji nuotr.
17-oje Venecijos architektūros bienalėje buvo pristatyta „Planeta iš žmonių“.<br>Aistės Valiūtės ir Daumanto Plechavičiaus / asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-31 14:56

Ten bus pristatytas projektas „Vaikų miško paviljonas“.

Pasak projekto autorių, tai žaidimų peizažas, imersinė erdvė bei instaliacija, skirta atskleisti praeityje Lietuvos ir Baltijos jūros regiono miškus formavusius laikotarpius, procesus ir jėgas, o svarbiausia – jų raidą ateityje.

„Ji kuriama drauge su jauniausiomis žiūrovų auditorijomis ir įvairių sričių menininkais bei specialistais, ypač daug dėmesio skiriant edukacijai ir medžiagų tvarumui“, – teigiama pranešime spaudai.

Pasirengti ir įgyvendinti projektą numatoma skirta 200 tūkst. eurų.

Lietuva Venecijos architektūros bienalėje dalyvauja nuo 2016 metų, kai debiutavo prisistatydama kartu su Latvija ir Estija „Baltijos paviljone“.

Pernai 17-oje Venecijos architektūros bienalėje Lietuvai atstovavo viešosios įstaigos „Rupertas“ projektas „Planeta iš žmonių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.