Šio Vilniaus rajono laukia išties rimti pokyčiai: pradės nuo svarbiausio

Pramoninės ir daugelio vilniečių niekad nematytos Vilkpėdės laukia pokyčiai. Apatinėje Neries upės terasoje išsidėstęs rajonas, gamybinės erdvės ir tarp jų įsiterpianti gamta – daug potencialo transformacijoms turinti teritorija.

Pramoninės ir daugelio vilniečių niekad nematytos Vilkpėdės laukia pokyčiai.<br>Vizual.
Pramoninės ir daugelio vilniečių niekad nematytos Vilkpėdės laukia pokyčiai.<br>Vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2022, 4:31 PM

Vos 5 kilometrų atstumu nuo Senamiesčio esančioje miesto dalyje Vilniaus savivaldybė kartu su bendrove „Vilniaus planas“ įžvelgia galimybes įgyvendinti pramoninės teritorijos konversiją. Pokyčiai prasidės vystant pėsčiųjų takų tinklą ir susisiekimą su Vilkpėde iš kitų miesto rajonų. Vėliau galėtų sekti pramoninių teritorijų pritaikymas visuomenės poreikiams.

„Vilkpėdė – didelių pokyčių arena. Neries upės ir miškų apsuptyje išsidėsčiusi šiuo metu labiau gamybinė zona turi visas galimybes tapti visaverte miesto dalimi. Jungčių stiprinimas, naujų veiklų skatinimas yra tik pirmieji žingsniai ilgame transformacijų procese“, – apie Vilkpėdės transformacijas pasakojo UAB „Vilniaus planas“ teritorijų planavimo grupės vadovė Milda Žekonytė.

Vienas pirmųjų projektų – 1957 m. statyto Bukčių tilto rekonstrukcija. Per jį bus atkurta pėsčiųjų jungtis su Lazdynais. Po rekonstrukcijos tiltas atgims nauju, Elektrinės tilto, vardu ir per Nerį suformuos jungtį tarp kairėje upės pusėje esančių Eigulių g. ir Elektrinės g. planuojamų dviračių takų ir dešinėje upės pusėje esančios Miškinių g. ir Lazdynų mikrorajono.

2021 m. atlikus tilto ekspertizę, paaiškėjo, kad eksploatacijai tinkami tik esami lynai. Rekonstrukcijos projektu bus siekiama atkurti pirminį tilto dizainą paliekant lynus, tačiau buvusios metalinės konstrukcijos dėl korozijos yra nebepanaudojamos.

Elektrinės tilto per Nerį Vilniuje rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus rengusi bendrovė „TEC Infrastructure“ visuomenę kviečia aptarti projektą birželio 30 d. 17.00 val. nuotolinės konsultacijos metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą