Gatvė keisis neatpažįstamai: naujame kvartale – paslaugų įvairovė ir smagios erdvės miestiečiams

Nekilnojamojo turto (NT) vystytojo „Releven“ projekto „Lvivo 38“ tarptautinis architektūrinis konkursas pasiekė finišo tiesiąją. Savo darbus pateikė 6 dalyviai: 3 lietuvių architektai, 2 danų ir vienas iš Nyderlandų.

Projekto „Lvivo 38“ tarptautinis architektūrinis konkursas pasiekė finišo tiesiąją.
Projekto „Lvivo 38“ tarptautinis architektūrinis konkursas pasiekė finišo tiesiąją.
Projektas „Double“.<br>Vizual.
Projektas „Double“.<br>Vizual.
Projektas VILNIUS’ STEPS.<br>Vizual.
Projektas VILNIUS’ STEPS.<br>Vizual.
Projektas „Signum“.<br>Vizual.
Projektas „Signum“.<br>Vizual.
Projektas „The Ridge“.<br>Vizual.
Projektas „The Ridge“.<br>Vizual.
Projektas The HILL<br>Vizual.
Projektas The HILL<br>Vizual.
Projektas CUBE.<br>Vizual.
Projektas CUBE.<br>Vizual.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 22, 2022, 10:37 AM

Darbų skaitmeninė galerija iki gruodžio 1 d. bus viešinama konkurso elektroniniame puslapyje www.lvivo38.lt. Čia kiekvienas miestietis ir Vilniaus svečias galės susipažinti su darbais pretendentais, iš kurių komisija išrinks nugalėtoją.

Šio konkurso objektas – gyvenamųjų namų, biurų ir komercinių patalpų aukštuminis pastatas Lvivo ir Gegužės 3-iosios gatvių sankirtoje. Anot konkurso rengėjų, ši teritorija turi itin didelį potencialą ir neabejotinai prisidės prie Lvivo gatvės identiteto kūrimo.

Vienas pagrindinių projekto tikslų – sukurti itin aukštos kokybės kvartalą, kuris pasižymėtų inovatyvumu, tvarumu ir darniai įsilietų į miesto kontekstą, sukurdamas kokybiškų paslaugų įvairovę ir patrauklias erdves miestiečiams. Konkurso organizatoriai tikisi, kad pakviestų architektų profesionalus požiūris ir ilgametė tarptautinė patirtis padės rasti išskirtinai kūrybiškus sprendimus.

„Naujasis miesto centras turi neišnaudoto potencialo, todėl labai svarbu, kad dabartiniai sprendimai čia gyvenantiems ir dirbantiems būtų patogūs bei patrauklūs ir ateityje. Ši teritorija po truputį išpildo 15 minučių miesto koncepciją, su kuria daug dirbame pastaruoju metu. Ja siekiame apjungti darbo, namų ir laisvalaikio viziją, suteikti teritorijai multifunkcionalumo ir daugiau gyvybės. Džiaugiamės, kad geruosius užsienio pavyzdžius išnagrinėję architektai, perteikė savo miesto plėtros viziją“, – sako „Releven“ tvarumo ir inovacijų direktorius Guido Wolfas.

Konkursas organizuojamas vadovaujantis Lietuvos architektų rūmų tarybos Laikinaisiais architektūrinių konkursų organizavimo nuostatais, patvirtintais 2020 m. sausio 22 d. sprendimu Nr. T20–01 konkurso sąlygos buvo sėkmingai suderintos su Lietuvos architektų rūmais. Konkursą organizuoja NT vystytojas „Releven“, o administruoja „mmap.“.

Spalio 26 dieną organizuojamas komisijos posėdis, kuriame tikimasi išrinkti nugalėtoją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.