Jokšų tilto laukia rekonstrukcija: ieškoma rangovo

Ruošiamasi unikalaus kultūros paveldo objekto – Jokšų tilto – rekonstrukcijai. Savivaldybė paskelbė konkursą ir ieško rangovo, kuris padėtų atstatyti tiltą, išsaugant jo architektūrines ir inžinerines vertingąsias savybes. Šiuo metu per Karaliaus Vilhelmo kanalą einantis Jokšų tiltas yra avarinės būklės ir nenaudojamas.

Ruošiamasi Jokšų tilto rekonstrukcijai.
Ruošiamasi Jokšų tilto rekonstrukcijai.
Ruošiamasi Jokšų tilto rekonstrukcijai.
Ruošiamasi Jokšų tilto rekonstrukcijai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 12:12 PM

„Klaipėdos rajone per Karaliaus Vilhelmo kanalą iki 1904 metų buvo pastatyta 10 tiltų. Dauguma jų buvo susprogdinti per Antrąjį Pasaulinį karą, kai kur dar liko tiltų atramų liekanos. Vienintelis išliko ir į Kultūros vertybių registrą buvo įtrauktas Jokšų tiltas. Tai yra itin svarbus paveldo objektas, kurį būtina išsaugoti, kad tai taptų ne tik patraukliu, bet ir veikiančiu objektu. Atlikus kapitalinius tilto remonto ir tvarkybos darbus, juo vėl galėtų naudotis pėstieji, dviratininkai, taip pat ir lengvieji automobiliai. Taip būtų atkurtas ir susisiekimas su Svencelės kaimu, kuris per pastaruosius metus tapo itin patrauklia turizmo vietove“, – sako Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Numatyta, kad, tvarkant Jokšų tiltą, nepažeidžiant konstrukcijų, bus demontuotos tilto perdangos, restauruoti ir ištiesinti perdangų metaliniai elementai, restauruoti metaliniai turėklai, atraminiai guoliai, atramos iš plytų ir akmens mūras. Taip pat bus įrengtas medinis tilto paklotas su atveriama dalimi laivų stiebams praleisti, tiltas bus nudažytas.

Rajono savivaldybės biudžeto lėšomis bus vykdomi ir tilto kapitalinio remonto darbai. Bus įrengtos naujos gelžbetoninių polių atramos viduje, kraštinių atramų mazgai bei gelžbetoniniai sparnai, mediniai porankiai ir vielos tinklas ant esamų turėklų, sutvarkytos tilto prieigos.

„Gyventojai ilgai laukė Jokšų tilto sutvarkymo, nes šis paveldo objektas jau daugelį metų stovi avarinės būklės ir nenaudojamas. Anksčiau vis ieškodavome lėšų, finansavimo šaltinių, o šiandien jau galime pasidžiaugti, kad ieškome rangovo.

Šio tilto sutvarkymas – nemaža finansinė našta Savivaldybei, tad džiugu, jog, patvirtintus Savivaldybės paraišką, gautas finansavimas darbams ir iš Kultūros ministerijos paveldotvarkos programos. Iš viso Jokšų tilto rekonstrukcija gali atsieiti apie milijoną eurų, o Kultūros ministerijos prisidėjimas – 118 tūkst. eurų. Tikiuosi, kad viešieji pirkimai vyks sklandžiai ir rasime pajėgų rangovą, galinti sutvarkyti šį visam rajonui reikšmingą objektą“, – sako Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.