LRT būstinės konkursas nutrauktas teisėtai: tą patvirtino ir antrasis teismas

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti Vilniaus apygardos teismo 2022 m. spalio 3 d. sprendimą atmesti ieškovės UAB „Aketuri architektai“ ieškinį, kuriuo prašyta pripažinti neteisėtu ir nepagrįstu VšĮ Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos sprendimą dėl ieškovės pasiūlymo atmetimo ir konkurso procedūrų nutraukimo.

„Aketuri architektai“ projektas „Juosta“.<br>Vizual.
„Aketuri architektai“ projektas „Juosta“.<br>Vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos apeliacinis teismas

Dec 22, 2022, 12:30 PM

Perkančioji organizacija VšĮ Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija siekė įsigyti savo būstinės projektinių pasiūlymų, techninio projekto, pagrindinių pastato erdvių interjerų projekto parengimo ir kitas susijusias paslaugas.

Lietuvos apeliacinis teismas pažymėjo, kad projekto pirkimo konkurse nėra numatyta išimčių, leidžiančių priimti projekto konkurso sąlygų neatitinkančius pasiūlymus.

„Konkurso sąlygos dėl numatytos galimos antžeminio ir požeminio užstatymo statybos zonos bei išsaugomų želdynų ribų, bendrojo ploto ribų, grafinės medžiagos mastelio buvo konkrečios, o ieškovės pasiūlymas šių reikalavimų neatitiko, be to, ieškovė nesikreipė į perkančiąją organizaciją su paklausimais dėl aptariamų konkurso sąlygų, nors buvo numatytas susitikimas apžiūrėti pirkimo objektą jo buvimo vietoje ir įvertinti paslaugų apimtis“, – konstatavo Apeliacinis teismas.

Nors Apeliacinio teismo teisėjų kolegija nesutiko su pirmosios instancijos teismo išvada, kad viena iš ieškovės pateiktų vizualizacijų laikytina neatitinkanti konkurso sąlygose nustatyto reikalavimo, tačiau pripažino, kad dėl kitų nustatytų ieškovės pasiūlymo neatitikčių nustatytiems reikalavimams nėra pagrindo naikinti skundžiamo pirmosios instancijos teismo sprendimo.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis civilinėje byloje įsiteisėja jos priėmimo dieną, tačiau per vieną mėnesį gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.