Štai kaip turėtų atrodyti baseinas Pilaitėje – išrinko geriausią architektūrinę idėją

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia preliminarius atviro Pilaitės baseino projekto idėjos konkurso nugalėtojus. Ekspertų komisijos vertinimu, geriausią architektūrinę viziją pasiūlė UAB „Inblum“ ir UAB „Projektų Rengimo Biuras“.

Naujasis baseinas planuojamas Pilaitės gimnazijos sklype, šalia mokyklos pastato ir futbolo maniežo, dengto pripučiamu kupolu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Naujasis baseinas planuojamas Pilaitės gimnazijos sklype, šalia mokyklos pastato ir futbolo maniežo, dengto pripučiamu kupolu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Naujasis baseinas planuojamas Pilaitės gimnazijos sklype, šalia mokyklos pastato ir futbolo maniežo, dengto pripučiamu kupolu.<br> Vizualizacija
 Naujasis baseinas planuojamas Pilaitės gimnazijos sklype, šalia mokyklos pastato ir futbolo maniežo, dengto pripučiamu kupolu.<br> Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 2:11 PM, atnaujinta Jan 13, 2023, 2:13 PM

„Skaičiuojame, kad miestui trūksta dar 8 baseinų, tačiau susiduriame su laisvų žemės sklypų trūkumu. Šis projektas yra vienas iš pavyzdžių, kaip galima išnaudoti nedideles, bet labai vertingas teritorijas šalia ugdymo įstaigų. Prieš kelerius metus čia pastatėme futbolo stadioną, analogiškai įrengėme NBA krepšinio akademiją šalia Žemynos progimnazijos, šiuo metu rengiamės dar kelių stambių objektų įrengimui prie miesto mokyklų“, – sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Naujasis baseinas planuojamas Pilaitės gimnazijos sklype, šalia mokyklos pastato ir futbolo maniežo, dengto pripučiamu kupolu. Dėl teritorijos specifikos, architektams teko užduotis įkomponuoti pastatą architektūriškai ir urbanistiškai, nenutraukiant pėsčiųjų judėjimo trajektorijų.

Vertinimo komisija geriausios idėjos konkurse UAB „Inblum“ ir UAB „Projektų Rengimo Biuras“architektai numato, kad baseinas Įsruties g. 3 esančiame sklype užims 4275 kv. m ir talpins 250 lankytojų.

Pirmajame baseino aukšte numatyta įrengti vestibiulį su sveiko maisto baru. Iš jo per holą bus patenkama į keturias persirengimo erdves moterims, vyrams, šeimoms bei personalui. Jos suplanuotos taip, kad tiesiogiai susisiektų su baseino erdve. Baseino erdvėje numatyta vaikų baseino zona su minkštųjų baldų salomis ir pagrindinis baseinas su 8 plaukimo takeliais. Bendra baseino erdvė užbaigiama SPA zona su 3 pirčių kompleksu ir masažiniu baseinu 25 asmenims.

Antrame aukšte suplanuotos dvi 310 kv. m ploto sporto salės, kurios galėtų būti apjungiamos į vieną sporto erdvę atveriant judančių panelių sieną. Pagrindinis įėjimas į pastatą numatytas iš Gilužio gatvės, techninis įėjimas pastato aptarnavimui su įvažiavimu – iš Tolminkiemio gatvės.

II vietą projekto idėjos konkurse užėmė UAB „Maspro“, pasiūlę 4054 kv. m ploto objektą su 7 takelių baseinų, kuris talpintų 200 lankytojų. III vieta atiteko UAB „Atamis“ pasiūlytai idėjai. Pastarajame projekte buvo numatyta įrengti 3659 kv. m ploto pastatą su 8 takelių pagrindiniu baseinu, kuriame vienu metu galėtų sportuoti 200 lankytojų.

Pirmas tris vietas konkurse užėmusiems dalyviams bus paskirtos premijos: I-ai vietai – 15 tūkst., II-ai – 10 tūkst., III-iai – 5 tūkst. eurų. Galutinis nugalėtojas bus paskelbtas, kuomet bus patikrinta tiekėjų kvalifikacija ir kaip tiekėjai atitinka pašalinimo pagrindų nebuvimo reikalavimus. Geriausią architektūrinę idėją pasiūlę tiekėjai bus kviečiami į viešųjų pirkimų procedūras dėl projektavimo paslaugų sutarties sudarymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.