LRT antrąsyk skelbia naujo pastato konkursą: ištaisė visas klaidas

VšĮ Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) skelbia architektūrinės idėjos konkursą naujai LRT būstinei, esančiai S. Konarskio 49, Vilniuje. Tikimasi, naujai paskelbtame konkurse sulaukti įdomių, funkcionaliai skirtingoms medijoms gerai pritaikytų architektūrinių idėjų.

VšĮ Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) skelbia architektūrinės idėjos konkursą naujai LRT būstinei, esančiai S. Konarskio 49, Vilniuje.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
VšĮ Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) skelbia architektūrinės idėjos konkursą naujai LRT būstinei, esančiai S. Konarskio 49, Vilniuje.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2023, 8:31 AM

„Prieš paskelbdami konkursą naujai peržiūrėjome funkcinę programą ir atkreipėme dėmesį į vietas, kurios sukėlė daugiausiai klausimų pirmame konkurse.

Atsižvelgėme į visas pastabas, todėl naujoje funkcinėje programoje yra svarbių atnaujinimų: nuo perplanuotos sklypo ribų ir atnaujintos funkcinės programos iki sklype esančių želdinių.

Naujas LRT pastatas yra kritinės svarbos projektas, todėl dedame visas pastangas, kad šis konkursas būtų įgyvendintas sklandžiai ir sėkmingai“, – sako LRT turto valdymo vadovas Linas Kaminskas.

LRT konkursą organizuoja kartu su partneriais Lietuvos architektų sąjunga. Konkurso metu pateiktus projektus vertins vertinimo komisija, kurią sudaro: vyr. miesto architektas Mindaugas Pakalnis, architektai Gražina Janulytė-Bernotienė, Tomas Grunskis ir Marija Nemunienė, LRT tarybos narė Laura Matjošaitytė ir LRT generalinis direktorius bei LRT Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovas.

Sukurta ir internetinė svetainė, skirta LRT būstinės projektui. Čia ne tik architektai, bet ir visuomenė gali dar kartą susipažinti su informacija vykdomam projektui. Architektūrinio konkurso laimėtoją tikimasi išrinkti dar iki šių metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.