Virš Vilniaus vyriausiojo architekto M. Pakalnio telkiasi juodi debesys

Prieš rinkimus vyriausiąjį Vilniaus miesto architektą Mindaugą Pakalnį iš pareigų atleisti žadėjęs meras Valdas Benkunskas sako, kad atsisveikinimo su šiuo darbuotoju aplinkybių nėra linkęs viešai aptarinėti.

Vyriausiąjį Vilniaus miesto architektą M. Pakalnį iš pareigų atleisti V.Benkunskas žadėjo dar prieš rinkimus.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Vyriausiąjį Vilniaus miesto architektą M. Pakalnį iš pareigų atleisti V.Benkunskas žadėjo dar prieš rinkimus.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Smirnovaitė

2023-07-24 17:44

„Suprantu ir girdžiu gyventojų klausimus, į visus juos reaguoju, tačiau viešai aptarinėti konkrečių asmenų darbo rezultatų neketinu ir manau, kad tai prasilenkia su darbo etika ir mano, kaip įstaigos vadovo, pareigomis“, – Eltai perduotame komentare teigia V. Benkunskas.

„Norėčiau pabrėžti, kad savivaldybėje siekiame išlaikyti etišką ir profesionalią darbo kultūrą, pagrįstą pagarba“, – pažymi meras.

Leidimą kirsti aplink Romeno Gary paminklą esančius medžius įmonei „Dobilo daigas“ išdavusį vyriausiąjį Vilniaus miesto savivaldybės architektą Mindaugą Pakalnį, dar rinkiminiu laikotarpiu V. Benkunskas buvo davęs pažadą atleisti.

Prieš tapdamas Vilniaus miesto meru V. Benkunskas „Žinių radijui“ teigė, kad M. Pakalnio vyriausiojo architekto pozicijoje nematytų, nes, kaip teigė jis, šioje srityje reikia pokyčių. „M. Pakalnį matau kaip savivaldybės darbuotoją – jis talentingas architektas. Bet funkcijų peržiūrėjimas jo atžvilgiu galėtų būti – M. Pakalnį daugiau matyčiau kaip vizionierių, kuris formuotų ilgalaikę miesto perspektyvą, o administracinė našta galbūt būtų skirta kitiems administracijos darbuotojams“, – prieš antrąjį Vilniaus miesto mero rinkimų turą „Žinių radijui“ teigė V. Benkunskas.

ELTA primena, kad pasirodžius informacijai, jog Vilniuje, Naujamiestyje, planuojama pašalinti aplink prancūzų rašytojo R. Gary paminklą esančius 9 medžius, viešojoje erdvėje kilo pasipiktinimas.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovų teigimu, miestas nesutiko su įmonės prašymu kirsti medžius, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas patvirtino bendrovės teisę dar kartą kreiptis dėl medžių šalinimo.

V. Benkunskas praėjusią savaitę pripažino, kad teisinių priemonių sostinės Basanavičiaus gatvėje planuojamiems kirsti medžiams išsaugoti nėra. Todėl, anot mero, savivaldybė sieks medžius pripažinti kultūros paveldo objektu – dėl to į Kultūros paveldo departamentą, pasak V. Benkunsko, jau kreipėsi Kultūros ministras Simonas Kairys.

Medžių kirtimą planuojanti atlikti bendrovė „Dobilo daigas“ organizavo susitikimą su gyventojais. Visgi įmonės atstovai jame nepasirodė.

Situacijos patikrinimą, po kurio bus sprendžiama, ar taikyti viešojo intereso gynimo priemones, atlieka prokuratūra.

Sostinės meras V. Benkunskas trečiadienį taip pat kreipėsi į Prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo tyrimo, verslininkams ruošiantis kirsti Naujamiestyje, aplink R. Gary paminklą, augančius medžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.