Po didelio triukšmo gautas leidimas: Kalnėnuose prasidės baseino, prekybos centro su klinika statybos

Kalnėnuose bus įgyvendintas naujas daugiafunkcinis kompleksas: baseinas su sporto klubu ir prekybos centru su klinika. Projekto įgyvendinimui numatyta investuoti daugiau nei 11 milijonų eurų.

Kalnėnuose bus įgyvendintas naujas daugiafunkcinis kompleksas.<br>Projesta Group/www.madeinvilnius.lt nuotr.
Kalnėnuose bus įgyvendintas naujas daugiafunkcinis kompleksas.<br>Projesta Group/www.madeinvilnius.lt nuotr.
Kalnėnuose bus įgyvendintas naujas daugiafunkcinis kompleksas.<br>Projesta Group/www.madeinvilnius.lt nuotr.
Kalnėnuose bus įgyvendintas naujas daugiafunkcinis kompleksas.<br>Projesta Group/www.madeinvilnius.lt nuotr.
Kalnėnuose bus įgyvendintas naujas daugiafunkcinis kompleksas.<br>Projesta Group/www.madeinvilnius.lt nuotr.
Kalnėnuose bus įgyvendintas naujas daugiafunkcinis kompleksas.<br>Projesta Group/www.madeinvilnius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aidas Pelenis

Sep 3, 2023, 9:49 AM

Rugpjūčio mėnesio pabaigoje šis projektas gavo leidimą.

Kaip projektiniuose siūlymuose buvo nurodoma, jog planuojama statyti du sublokuotus pastatus: prekybos paskirties pastatą, kuriame numatomos prekybos, gydymo, maitinimo paskirčių patalpos bei sporto paskirties pastatą, kuriame numatomos sporto, administracinių paskirčių patalpos.

„Neužstatytoje sklypo dalyje planuojamos automobilių saugyklos, takai, žali plotai ir kt. Pastato planas –netaisyklingo stačiakampio formos, vieno aukšto. Sporto paskirties pastatas – blokuotas, orientuotas į sklypo pietryčius, dviejų aukštų. Nors pastatai du, vizualiai kuriamas vientisas vaizdas. Pagrindiniai akcentai – įėjimai. Projektuojamos 6 automobilių stovėjimo aikštelės.

Šiaurinėje dalyje projektuojama 61 vietos automobilių stovėjimo aikštelė, piečiau – 85 vietų aikštelė, vakarinėje dalyje – elektromobilių stovėjimo aikštelė – 38 vietų, pietinėje sklypo dalyje projektuojamos 3, 5 ir 6 vietų automobilių stovėjimo aikštelės. Visos aikštelės bus skirtos prekybos paskirties bei sporto paskirties pastatams. Aikštelės želdinamos perimetru, taip pat, numatomi želdynų intarpai, skiriantys aikšteles“, – apie būsimas statybas rašoma projektinėje medžiagoje.

Prekybos paskirties pastatas. Planuojamos prekybos, gydymo bei maitinimo paskirčių patalpos. Numatyta medicinos klinika, į kurią patekimas suprojektuotas iš lauko. Prekybinės ir maitinimo patalpos, priklausomai nuo vietos pastate, turės patekimus iš lauko ir iš vidaus, tik iš lauko arba tik iš vidaus.

Planuojamos sanitarinės patalpos lankytojams – wc moterims, vyras, žmonėms su negalia, vystymo patalpa. Suprojektuotos 3 maitinimo vietos, 13 smulkiųjų (iki 200 m2 ploto) prekybos vietų, 1 vidutinė parduotuvė (apie 500 m2 ploto) ir 1 didžioji universali prekybos įmonė (apie 2065 m2 ploto). Didžiosios įmonės prekybinė salė (apie 1500 m2 ploto) užims didžiąją pastato dalį.

Sporto paskirties pastatas bus dviejų aukštų su rūsiu, kuriame numatomos sporto bei administracinių paskirčių patalpos. Pirmame aukšte planuojamas baseinas su visomis jam funkcionuoti reikalingomis patalpomis – persirengimo, sanitarinėmis ir kt. patalpomis (apie 1900 m2), taip pat, 2 administracinės patalpos (po maždaug 190 m2 ir 115 m2). Į visas patalpas numatomi autonomiški patekimai iš lauko. Antrame aukšte planuojamas sporto klubas (apie 1130 m2), į kurį patekimas būtų organizuojamas per baseino patalpas laiptine, liftu. Taip pat, administracinės patalpos (apie 860 m2).

Primename, jog šis projektas Kalnėnuose sukėlė dideles diskusijas tarp aplinkinių gyventojų. 2022 metų lapkričio pabaigoje įvyko blokuotų prekybos paskirties ir sporto paskirties pastatų projektinių pasiūlymų pristatymas visuomenei. Viešajame svarstyme netrūko susidomėjimo, kurį greičiausiai sąlygojo projekto išskirtinumas: baseino įrengimas yra ilgalaikė perspektyvinė investicija, kurią ne dažnas vystytojas savo iniciatyva yra pasirengęs prisiimti. Vietos bendruomenė entuziastingai priėmė žinią dėl baseino, tačiau turėjo vystytojui klausimų dėl galimai išaugsiančių srautų suvaldymo.

Kalnėnų baseine ketinama steigti plaukimo mokyklą

Viešo svarstymo su visuomene metu UAB „E1 NT“ vadovas susirinkime dalyvaujantiems suinteresuotiems asmenims pristatė projekto idėjos raidą: pradžioje buvo ketinta apsiriboti sporto klubu ir buvo ieškomas partneris, galintis valdyti sporto klubą ar net prisidėti prie jo įrengimo kaštų. Vis dėlto nuodugnesnė analizė parodė didelį mokomųjų baseinų poreikį Vilniaus mieste.

Vystytojo atstovas pabrėžė, kad surasti partnerį – sporto klubo, o ypač baseino operatorių, šiais laikais, kai drastiškai auga statybinių medžiagų, darbų kainos, esant energetinei krizei – buvo neįtikėtinai sunku. Dėl technologinių ypatumų paties projekto investicijų poreikis išaugo – baseino įrengimas planuotą statybinę sąmatą padidino daugiau nei 1 mln eurų. „Tai didžiulis iššūkis, – sakė Darius Baliukevičius, – bet mes taip pat matome ir didelę pridėtinę vertę, kurią norime suteikti miestui, vietos bendruomenėms.“

Planuojamo baseino operatorius – UAB „Treniruočių pasaulis“ naudojantis prekės ženklą – „Plaukimo šeima“, prekybos centre „Ozas“ turinti šiuo metu didžiausią Lietuvoje plaukimo mokyklą. Pasak specialistų, plaukimo pamokų paklausa yra didžiulė, laukiančiųjų eilės ypatingai didelės, baseinų Vilniaus mieste trūksta, o ir esami riboja savo darbo laikus dėl išaugusių eksploatacinių kaštų.

Tiesa, vietos bendruomenių atstovai nuogąstavo, kad tai gali būti uždaro tipo plaukimo mokykla, o naudojimasis baseinu gyventojams bus apribotas. Plaukimo mokyklos atstovai patikino, kad ne pamokų metu baseinu galės naudotis visi norintys. Į replikas dėl jacuzzi vonių, kurių pasigedo vietos gyventojai, atsakė akcentuodami, kad tai mokomojo tipo baseinas, o ne SPA centras.

Vystytojas papildomai investuos į bendruomenės gerbūvį

Tvarios kaimynystės vardan vystytojas yra įsigijęs šalia planuojamo vystyti projekto žemės sklypo kitą žemės sklypo dalį, kurioje ketina įrengti savo lėšomis vaikų žaidimo aikštelę ir bendruomenės susibūrimo vietą. Įrengtą, apšviestą, aptvertą bendro naudojimo zoną, vystytojas ketina neatlygintinai perduoti naudotis ir prižiūrėti panaudos pagrindu vietos bendruomenei.

Apibendrindami vystytojo atstovai pajuokavo, kad tai, ką gaus Kalnėnų gyventojai neišvažiuodami iš gyvenamojo kvartalo, kitų kvartalų gyventojai galės pavydėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.