Vilniaus vyr. architekte tapo Laura Kairienė

Viešojo valdymo agentūros rengtą konkursą Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vyriausiojo architekto pareigoms užimti laimėjo Laura Kairienė.

Laura Kairienė<br>Vilniaus m. sav. nuotr.
Laura Kairienė<br>Vilniaus m. sav. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 12:14 PM, atnaujinta Oct 13, 2023, 12:26 PM

„Miesto vyr. architekto pareigos įpareigoja kurti Vilnių taip, kad jis būtų patogus gyventojams, verslui, patrauklus sostinės svečiams. Rasti geriausius sparčiai augančios sostinės teritorijų planavimo ar žaliuojančio kraštovaizdžio klausimų sprendimus – daug ambicijų ir kūrybiškumo talpinantis iššūkis. Naujajai miesto vyr. architektei tokių iššūkių tikrai netrūks, tačiau atviras ir lankstus požiūris į sostinėje egzistuojančias problemas padės kurti patogų miestą visiems jo gyventojams“, – sakė Adomas Bužinskas, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius.

L. Kairienė yra įgijusi urbanistinio planavimo ir verslo valdymo magistro išsilavinimą. Ji studijavo Lietuvoje ir Italijoje, daugiau nei 10 metų dirbo privačiame sektoriuje. Daugiau nei 13 metų patirtį teritorijų projektavimo ir planavimo srityje turinti architektė paskutinius dvejus metus dirbo sostinės vyr. architekto M. Pakalnio patarėja. Jam pasitraukus iš pareigų, rudens pradžioje paskelbtas konkursas.

„Sparčiai vykstančių pokyčių metu Vilnius turi išlaikyti savo identitetą. Sostinėje sutelpa tiek barokinio senamiesčio kultūra ir daugybė žaliųjų erdvių, tiek sparčiai kylantys verslo ar sovietmečiu statyti miegamieji rajonai. Tai, kaip keičiasi Vilnius, svarbu kiekvienam jame gyvenančiam, todėl su komanda sieksime užmegzti glaudesnį ryšį su miestiečiais, kurti dar atviresnį miestą ir vesti sostinę darnios architektūrinės pažangos link“, – sakė L. Kairienė.

Finaliniame konkurso etape komisija vertino tris kandidatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.