Kaip atrodys Valstybės kontrolės pastatas? Skelbiamas architektūrinis konkursas

Turto bankas paskelbė Vilniuje, ties Pamėnkalnio ir V. Kudirkos gatvių sankryža esančio, Valstybės kontrolės pastato atnaujinimo architektūrinį konkursą. Jo dalyvių prašoma pateikti interjero ir pastato modernizavimo pasiūlymus. Tai pirmasis tokios apimties konkursas skelbiamas valstybės pastatui.

Paskelbtas Vilniuje, ties Pamėnkalnio ir V. Kudirkos gatvių sankryža esančio Valstybės kontrolės pastato atnaujinimo architektūrinį konkursą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Paskelbtas Vilniuje, ties Pamėnkalnio ir V. Kudirkos gatvių sankryža esančio Valstybės kontrolės pastato atnaujinimo architektūrinį konkursą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-13 10:27

„Esame pirmieji pastato modernizacijos projektui skelbiantys architektūrinį konkursą, kuris apima pastato atnaujinimą ir darbo aplinkos pertvarkymo bei interjero pasiūlymus. Siekiame, kad tokio pobūdžio pastatų atnaujinimo projektavimo paslaugų pirkimai vyktų kuo aiškiau, o partneriai būtų atrenkami pagal kokybinį vertinimą“, – teigia Ernestas Česokas, laikinasis Turto banko vadovas.

3,7 tūkst. kv. m bendro ploto pastatą sudaro du skirtingu laiku statyti korpusai. Šiuo metu jų energinio naudingumo klasė tėra F ir D. Po modernizacijos pastatas bus sertifikuojamas ir turės atitikti ne žemesnę kaip B energinio naudingumo klasę. Skaičiuojama, kad jo energijos suvartojimas mažės bent 40 proc. Taigi pastato atnaujinimo sprendimams – apšiltinimo, vėdinimo, apšvietimo, taršos ir triukšmo mažinimo, mikroklimato gerinimo ir kitiems – keliami aukščiausi tvarumo, kokybės bei efektyvumo reikalavimai.

Didelis dėmesys šiame projekte yra skiriamas Valstybės kontrolę reprezentuojančios darbo aplinkos formavimui, todėl konkurso dalyvių prašoma pateikti idėjas interjero sprendimams, kurie tai atvaizduotų. Darbo vietos ir erdvės pastate turės būti formuojamos pagal darbo pobūdį, siekiama sukurti bendradarbiavimą skatinančią aplinką.

Atnaujintame komplekse iš viso bus sukurta apie 300 darbo vietų, iš kurių 60–70 proc. bus stacionarios darbo vietos, kitos – integruotos bendrose poilsio ir bendradarbiavimo erdvėse. Po modernizacijos čia sugrįš Valstybės kontrolė bei papildomai numatoma įkurdinti dar bent vieną valstybės įstaigą.

Konkurso nugalėtojas turėtų paaiškėti antrąjį šių metų ketvirtį.

Pateikti darbai bus vertinami pagal keletą kriterijų: 35 proc. vertinamojo balo sudarys architektūrinės idėjos integralumas ir kokybė, 30 proc. – funkcionalumas, 20 proc. teks tvarumo aspektui ir 15 proc. projektavimo paslaugų kainai.

Dalyvių darbus vertins ir jų eilę sudarys nepriklausoma komisija. Konkurso prizinis fondas siekia 22 tūkst. eurų ir bus paskirstytas 1–3 vietų nugalėtojams.

Projektas bus finansuojamas Turto banko ir ES fondų lėšomis – tuo tikslu jau gauta 1,14 mln. eurų dydžio Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) subsidija. Konkreti projekto apimtis ir vertė paaiškės po to, kai bus parengtas techninis projektas ir įvyks rangos darbų pirkimas. Rangos darbus planuojama pradėti 2025 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.