Dovana vilniečiams: savaitgalio galimybė nemokamai atrasti savo miestą po miestu

Galimybę nemokamai atrasti miestą po miestu ir giliau slypinčias jo istorijas nutarė padovanoti pažinimo platforma „Neakivaizdinis Vilnius“, švenčianti 5 metų sukaktį.

Lankytojams bus pasiūlyta apie 30 vietų, turinčių išskirtines istorijas.
Lankytojams bus pasiūlyta apie 30 vietų, turinčių išskirtines istorijas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2024, 8:46 AM

Dar 2019 m. „Neakivaizdinis Vilnius“ pradėjo miesto tyrinėjimo tradiciją.

„Paskatinome visus atsigręžti į sostinės pakraščius, pasiūlėme rajonų studijas ir per šiuos metus sukūrėme jau daugiau nei 100 įvairių maršrutų pėsčiomis, dviračiais, autobusais ar troleibusu visais metų laikais ir be jokio mokesčio“, – pasakojo „Neakivaizdinio Vilniaus“ iniciatorė ir koordinatorė, Vilniaus savivaldybės Užsienio ryšių ir turizmo skyriaus vyresnioji patarėja Sonata Griškienė.

Išskirtinė gimtadienio programa vilniečių ir sostinės svečių laukia balandžio 20 ir 21 d.

Lankytojams bus pasiūlyta apie 30 vietų, turinčių išskirtines istorijas, esančių po miestu, kur nepatenka saulės šviesa: bažnyčių rūsių, požeminių kultūros (muziejų, galerijų, kt.) erdvių, industrinio paveldo vietų ir restoranų su staliukais tarp istorinių skliautų.

Jos visos gimtadienio savaitgalį bus atvertos lankytojams, kai kuriose iš jų bus organizuojamos ekskursijos su gidu.

Netikėtos gimtadienio patirtys laukia ir kino bei muzikos mėgėjų.

Balandžio 20 d. Liepkalnio vandens saugykloje vyks speciali audiovizualinio menininko Maximialiano Oprishkos (Fume) garso ir šviesos instaliacija „Impulse“, kuriai sukurti pasinaudota išskirtine vietos, kurioje aidas atsikartoja net 5–6 kartus, akustika.

Čia galės pakliūti visi norintieji, registracija nereikalinga.

Vilniaus kino biuras miesto tyrinėtojams dovanoja galimybę išbandyti kino kapsulę Lietuvos dailininkų sąjungos meno erdvėje „Medūza“ su gotikiniais XIV a. rūsiais.

Vilniaus turizmo informacijos centre bus rodomas Rimo Sakalausko kartu su Žilvinu Vingeliu ir Dominyku Digimu sukurtas videopasakojimas „Kosmoso Vilnius“.

Per penktuosius gyvavimo metus „Neakivaizdinis Vilnius“ pasipildė dar 11 naujų maršrutų: „Ai, skauda!“, „Trakų Vokė“, „Istorinės miesto kavinės“, „Piromontas“, „Vilniaus potėpiai“, „Paliesti ir išgirsti Vilnių“, „Likimų labirintais po Bernardinų kapines“, „Miestas iš natų“, „Dviračiu per pasaulį Šnipiškėse“, audiomaršrutu „Iš Vilniaus į Vilnių per Trakų rajoną 68-uoju autobusu“ ir „Ekspedicija „Rytų ekspresu“ 6G autobusu“.

Gimtadienio rengėjai primena – registracija į ekskursijas bus paskelbta balandžio 16 d. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.