Tobuliausi pasaulio biurai, kuriuose visi norėtų dirbti

Šie biurų pastatai yra keisti, žaismingi, bet kartu ir funkcionalūs bei nepaprastai gražūs – puošiantys miestus, kuriuose stovi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-29 15:43, atnaujinta 2018-02-14 10:58

Architektų „Facebook“ vadinama viena įtakingiausių pasaulyje architektūros platformųarchitizer.com/"="">architizer.com/"" target="_blank"> „Architizer“ paskelbė kasmetinių „Architizer A+“ - geriausių pasaulio biurų nugalėtojus:

„Arctia Shipping“ plūduriuojantis biuras

Kompanijos „Arctia Shipping“ biuro architektai  sukūrė plūduriuojantį laivą primenantį  biurą.

Juodo plieno pastato fasadas išties primena šalia stovinčius ledlaužius,  o plieno profilių raštai primena jūrininkų uniformų audinių raštus. Biurų interjere  panaudota lakuota mediena siejasi su ankstyvosiomis laivų statybos tradicijomis.

Federalinio centro pietų pastatas 1202

Federalinio centro pietų pastate 1202 Sietle yra įsikūrę JAV Armijos inžinieriai. 

Projekto autoriai panaudojo tokius dizaino ir statybos sprendinius, kurie leido apjungti funkcionalumą su estetika bei pasiekti naują kokybės bei draugiškumo aplinkai lygį.

Sukurtas ir pastatytas šis pastatas buvo  mažiau nei per pustrečių metų.

„72 širmų“ pastatas Džaipure, Indijoje

Pastato fasadą dengia tinklą primenančios širmos iš betono ir stiklo. Šios dekoracijos - tarsi savotiška tinklinė skulptūra, kuri ne tik puošia, bet ir apsaugo viduje dirbančius žmones nuo alinančio karščio.

„Dear Ginza“ pastatas Tokijuje

Užburiantis pastatas, su dvigubu fasadu, sudarytu iš stiklo ir grafiškai apipavidalinto korėto aliuminio.

Fasadas ne tik puošia pastato išorę, bet ir yra  interjero dekoracijų dalis. Be to, jis atlieka ir apsauginę funkciją, nes suprojektuotas taip, kad dirbantiems viduje nestigtų dienos šviesos, tačiau iš išorės pastate verdantis gyvenimas būtų nematomas. Dėl to pastate nereikia užuolaidų ar  žaliuzių, o ir langus galima valyti rečiau.

„Siemens“ vidurio rytų biuras Abu Dabyje

Šis biuras Jungtiniuose Arabų Emyratuose yra vienas pažangiausių pastatų regione.

Jo dizaino idėją padiktavo noras padidinti energinį efektyvumą ir pastatyti „daugiau su mažiau“.

Pastatas buvo suprojektuotas it dėžė dėžėje: vidinė fasado dalis – smarkiai izoliuota, leidžianti sumažinti šilumos laidumą. Tuo tarpu išorėje sumontuoti lengvasvoriai šešėlius metantys aliuminio „pelekai“, kurie sumažina į vidų prasiskverbiančių saulės spindulių kiekį ir kartu netrukdo gauti pakankamai dienos šviesos bei neužstoja vaizdų pro langus.

„Capital“ pastatas Mumbajuje, Indijoje

„Capital“ tarsi sujungia modernios komercinės erdvės poreikį ir  aplinkai jautraus pastato koncepciją. Pastate buvo panaudotos moderniausios šių dienų technologijos. 

Al Bahr bokštai Abu Dabyje

Tai du 25 aukštų šiuolaikiško dizaino bokštai, kuriuose dera moderniausios technologijos ir tam regionui būdinga architektūra.

Pastatą dengiančios grotelės - lyg užuomina į tradicinius uždarus arabiškus balkonus, užtvertus medinėmis grotomis ir  papuoštus vitražais. Tokios  užtvaros  naudojamos siekiant užtikrinti privatumą ir apsisaugoti nuo saulės.

Pietų Korėjos pramonininkų federacijos pastatas

Šiame 50 aukštų 240 metrų aukščio Seulo pastate įsikūrusios didžiausios Pietų Korėjos kompanijos  "Samsung", LG ir "Hyundai Motors".

Magmos bokštai Monterėjuje, Meksikoje

Tai – pastatai, kuriuose įrengti biurai ir gyvenamosios patalpos. Tamsiai pilki jų fasadai su skirtingų formų ir dydžių langais primena žaidimą „Tetris“. Pastate yra įvairaus dydžio ir tipo būstų:  dviaukščiai loftai,  penthauzai,  standartiniai dviejų-trijų kambarių butai su balkonais. 

„Turninn“ pastatas Reikjavike

Šis Islandijos sostinėje stovintis  dangoraižis  yra masyvus, bet kartu tarsi nematomas. Jo fasadas atspindinti dangų, vandenį ir tarytum susilieja su fone matomais kalnais.

Perlų upės bokštas Guangdžou, Kinijoje

71 aukšto bokštas, nepaisant savo dydžio, yra energiškai efektyvus.  Bokštas pastatytas taip, kad vėjas būtų nukreiptas į pastatui elektrą gaminančias turbinas. Be to, čia sumontuoti ir strategiškai išdėstyti fotogalvaliniai elementai, leidžiantys maksimaliai panaudoti saulės energiją.

Dar daugiau architektūros ieškokite  "Facebook"!

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.