Šiuolaikinių lauko baldų kolekcijos gali papuošti ir interjerą

Pavėsinės, terasos, balkonai – atšilus orams į juos persikelia gyvenimas. Ir jie prisirpsta spalvų. O ypač šiemet, kai baldų dizaineriai pasiūlė tokių skanių spalvų – ledų su juodaisiais serbentais, aviečių ar agrastų, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ .

Pagaliau ir mūsų pirkėjai įvertino ir suprato, kas yra laikina, o kas ilgaamžiška, įsitikino, kad kokybiškų lauko baldų nereikia keisti dešimt ir daugiau metų.<br>Gamintojų nuotr.
Pagaliau ir mūsų pirkėjai įvertino ir suprato, kas yra laikina, o kas ilgaamžiška, įsitikino, kad kokybiškų lauko baldų nereikia keisti dešimt ir daugiau metų.<br>Gamintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 28, 2015, 11:22 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 4:13 PM

Neseniai iš Milane vykusios tarptautinės baldų parodos „Salone Internazionale del Mobile 2015“ grįžęs baldų salono “Vadasiga“ direktorius Vaclovas Daukintis pažymėjo, jog dauguma įmonių, gaminusių lauko baldus iš sintetinių medžiagų, grįžta prie natūralių.

Ypač padaugėjo baldų, kurių vienos detalės gaminamos iš tikmedžio, kitos – iš metalo, audinių ar plastiko. Žodžiu, dizaineriai eksperimentuoja ir derina skirtingas tarpusavyje, atrodytų, nederančias medžiagas.

Įdomu ir tai, kad garsūs pasaulyje baldžiai savo įspūdingas baldų kolekcijas ėmė pildyti lauko baldais, o tos kolekcijų stilius darosi panašesnis. Kai kurie baldai tampa universalūs – puikiai dera ir namuose, ir lauke.

Šiemet lauko baldų kolekcijas gausiai papildė įvairūs aksesuarai – jais irgi puošiamas namų interjeras. Įvairūs toršerai gerai atrodo svetainėje ir terasoje, lauko pagalvėlės gali būti naudojamos ant krėslų, laiptų ar minkštasuolių.

„Lauko baldų aksesuarai – ypač madingų spalvų: turkio, žemės, vandens. Visos spalvos pastelinės ir natūralios, suteikiančios jaukumo“, – sakė V.Daukintis.

Palyginti su praėjusių metų lauko baldų sezono laikotarpiu, matyti, kad gamintojai ieškojo, rado ir pagamino medžiagas, kurios atrodo kaip natūralios, bet jų savybės atitinka lauko baldų funkcijas – nebijo lietaus, neperšlampa, o jei lyja – vanduo nuo jų greit nubėga.

O V.Daukintis džiaugiasi, kad pagaliau ir lietuviai įvertino ir suprato, kas yra laikina, o kas ilgaamžiška, įsitikino, kad kokybiškų lauko baldų nereikia keisti dešimt ir daugiau metų.

Todėl savo kiemo baldų kolekciją kasmet jie gali papildyti.

Tokiems žmonėms nepakanka terasoje pasistatyti valgomąjį stalą su kėdėmis ir skėtį. Lauko poilsio zona tampa neatsiejama jų laisvalaikio dalimi. Ten pietaujama, vakarojama. Arba tiesiog ilsimasi – patogiai įsitaisius ant gulto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.