Baigusi studijas D.Kasko trejus metus dirbo dizainere vizualizatore vienoje Nyderlandų įmonėje, tuo pačiu išmėgino ir fotografiją. Tačiau tikroji jos aistra buvo kepti desertai, rašo archdaily.com.
Kurdama kepinius moteris į juos žiūri kaip į pastatų modelius, tik vietoj plieno ir betono ji naudoja merengą, želatiną ir šokoladą. Architektūriniams modeliams suformuoti D.Kasko naudoja 3D technologijas. Pasitelkusi jas architektė-konditerė pasigamina silikonines pyragų formas, kurias ji pati sukuria kompiuterine programa ir atspausdina 3D spausdintuvu.
Jos naujausias kūrinys – pyragas su natūraliai rausvu šokoladu „Ruby“.
Šis saldėsis ypatingas tuo, kad šokolado ir kakavos gamintojai „Barry Callebaut“ po ne vienerių metų bandymo pavyko išgauti naują neįprastą, tačiau natūralią šokolado spalvą. Pastarąjį sykį taip nutiko prieš 80 metų, kai pasaulio smaližiai ėmė gardžiuotis baltuoju šokoladu.
„Algorithmic Modeling Cake“ pavadintas kepinys – dinamiška, besisukanti ir skani skulptūra, kuriai sukurti D.Kasko tam tikru modeliu sudėjo 81-ą pavienį, nebūtinai vienodos formos pyragėlį.
Pasigėrėti D.Kasko darbu siūlome ir čia: