Dizaineris savo namuose derino japonišką ir itališką stilių

Kaip atrodo būstas žmogaus, kuris pats kuria namus kitiems? Vilniečio Rimanto Špoko užsakovu, netikėtai tapo jo žmona teisininkė Indrė ir jis pats. Pokalbio pradžioje jis šiuos namus apibūdina kaip skirtus jaunai, moderniai šeimai ir paaiškėja, kad tokia šeima yra jo.

Svetainei interjero dizaineris suteikė šiltų spalvų.<br>A.Klimavičiūtės nuotr.
Svetainei interjero dizaineris suteikė šiltų spalvų.<br>A.Klimavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Jan 25, 2014, 11:13 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:43 AM

„Kūriau jaukų būstą šeimai ir norėjau, kad jame atsispindėtų tai, kas mums patinka. Nors interjere „suplakti“ daug stilių paprastai nerekomenduojama, bet savo namuose lietuvišką pasaulėžiūrą derinome su skandinavišku minimalizmu, japonišku paprastumu ir itališka elegancija.

Manau, pavyko. Kurti savo namų interjerą nėra lengva, nes norisi daug idėjų sutalpinti vienoje vietoje, išbandyti tą, aną. Tai žmona šiek tiek nuramino, ji pasistengė, kad namų neperkraučiau“, - sakė R.Špokas.

Šio interjero idėja gimė vasarą, lankantis prie jūros. Todėl ir gamtos motyvų čia daug: medžio šaka, akmuo, linas, paukštis, smėlis.

70 kvadratinių metrų ploto kotedžo Vilniaus pakraštyje svetainei interjero dizaineris suteikė spalvų. Rimantas pasakojo, kad jam ir Indrei labai gražus vakarėjantis, švytintis vasaros dangus. Ryški žydra, violetinė, žalia – tai tarsi kaitrios dienos vakarėjančio dangaus atšvaitai. Ryškios spalvos suteikia kambariui gylio ir sodrumo.

„Svetainėje norėjosi daugiau gyvybės ir žaismingumo. Miegamasis, pavyzdžiui, yra ramesnis, japoniško stiliaus, kur spalvos yra prislopintos. Voniai pasirinkome šiurkštesnę akmens faktūrą – kaip vėsią atsvarą šiltam kambarių interjerui“, - pasakojo interjero dizaineris.

Name be virtuvės, vonios ir svetainės yra du miegamieji - vienas tėvams, kitas vaikams, taip pat dar yra palėpė ir lauko terasa.

Kone visuose kambariuose atsikartoja dinamiškų laužytų linijų motyvas – virš valgomojo stalo – spintelė, miegamajame – knygų lentyna, o svetainę puošia paties Rimanto sukonstruotas šviestuvas.

„Man labai patinka erdvės su aukštomis nuožulniomis lubomis. Tos laužytos linijos dar labiau pabrėžia lubų aukštį ir kuria judesio, skrydžio įspūdį“, - atskleidė R.Špokas.

Ir visgi interjero dizainerio šeimos būstas atrodo santūrus.

„Žmona, buvo tarsi šio interjero užsakovė. Aš siūliau įvairių variantų, o ji vertino ir rinkosi tai, kas tuo metu atrodė gražiausia, priimtiniausia. Aš meniškas, ji racionali. Abiems artimas minimalistinis stilius. Gerai, kai kažkas padeda priimti galutinį sprendimą, nes kurdamas sau gali ir prisieksperimentuoti“, - juokėsi interjero dizaineris. 

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt.  Devintus metus portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2013 metų interjerus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.