Išsipildžiusi svajonė: baklažanų spalvos lubos ir mėlynos sienos

Jau po pirmo susitikimo su šiais užsakovais interjero dizainerė Gitana Valavičiūtė nušvito: „Juos man dangus atsiuntė“. Kad taip su užsakovais sutaptų nuomonės Gitanai per per penkiolika metų  - tiek ji kuria interjerus - nepasitaikė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:05 PM

Bet nieko keista, kai sužinai kaip norvego ir lietuvės pora ją susirado.

Tiesiog kažkur perskaitė, kad šios dizainerės aistra – tamsios spalvos. To užteko.

„Mes labai nusivilsime, jei mūsų butas bus šviesus“, - tokios aiškaus pageidavimo, matyt, gali pavydėti kiekvienas naują užsakymą gavęs kūrėjas.

Be to Lietuvoje įprasta, kad architektas užsakovui turi pasiūlyti tai, kas jam tiktų geriausiai.

„Apie tai, kad raginsiu atsisakyti tokio sumanymo negalėjo būti nei kalbos – tai prieštarautų esminiam mano darbo principui – išpildyti tai, kad užsakovui atrodo gražu ir vertinga. Esu ne kartą viešai užsiminusi, kad man ypač patinka tamsios spalvos, jos yra romantiškos, bet šiandien – vis dar menkai išnaudojamos“, - lrytas.lt sakė G.Valavičiūtė.

Dėl spalvų apsispręsti nebuvo sudėtinga. Šeimininkai tvirtai žinojo, kad labiausiai pageidautų mėlynos spalvos šviesių ir tamsių atspalvių. Bet toks sprendimas neturėjo būti šaltas – lietingoje Lietuvoje niekas nenori ledo namų efekto.

Žodžiu, Gitana šį kartą gavo leidimą. Ir todėl spalvino viską. Pilkai rožinė, melsvai pilka, tamsiai mėlyna - beveik juoda ir baklažano spalvos – 85 kv. metrų butas virto ypač jaukia vietele.

Sendintos natūralaus medžio grindys su prislopintomis, dusliomis spalvomis ypač darniai suskambo. O ir šeimos keturkojo augintinio žaidimų pėdsakai ant tokios dangos ne taip matosi - kad ir įdrėks, atrodys kaip čia buvę. Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'13“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt.  Devintus metus portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2013 metų interjerus.

Jei jums įdomu, dar vieną konkurse dalyvaujantį interjerą galite pažiūrėti čia.

Norite pirmi sužinoti apie naujus „Būsto“ straipsnius? Sekite mūsų „Facebook“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.