Aistringiems meilės žaidimams portugalai renkasi ne namų lovą

Specialiai lrytas.lt, Lisabona

Daugiau nuotraukų (1)

Skirmantė Palčinskaitė

2014-02-14 14:02, atnaujinta 2018-02-16 07:50

Kambarių nuotraukos mane sužavėjo. Jokio vulgarumo, patraukli skoninga aplinka. Dar labiau nustebino, kad prabanga dvelkiantis viešbutis vadinasi moteliu. Dar daugiau įtarimų sukėlė kainos. Jos įspūdingai aukštos ir nurodytos už valandas.

Brangiausiuose tokio motelio apartamentuose praleistos 4 valandos atsieis 300 eurų (apie 1038 litų), už pigiausią kambarį teks pakloti 55 eurus (apie 190 Lt). 12 valandų viešnagė atitinkamai kainuos 400 eurų (apie 1384 Lt) ir 75 eurus (apie 259 Lt).

Vidutiniškai tiek Lisabonoje normaliuose viešbučiuose kainuoja para, bet norint galima rasti ir pigiau.

Kai portugalų paklausiau, gal tokiuose erotišką aplinką siūlančiuose moteliuose į kainą įskaičiuotos ir intymios paslaugos, sukėliau nemažai juoko.

Prostitucija Portugalijoje legali, nebaudžiami nei savo kūną pardavinėjantys asmenys, nei jų klientai. Tačiau viešnamiai ir sąvadavimas draudžiami.

Viešbučio kambaryje – sekso žaislai

Ilgiau paieškojus internete, tokių motelių suradau ne vieną. Aptikau geriausių TOP 13. Jų klientai puikiai vertina aplinką, higieną ir privatumą. Komentaruose ne vienas teigia motelyje lankęsis keletą kartų ir su žmona.

Gal kam skambės naiviai, bet meilės moteliais vadinamų viešbučių savininkų teigimu, jų įstaigos skirtos ne prostitucijai, o įsimylėjėliams, trokštantiems įgyvendinti seksualines fantazijas.

Nors, žinoma, nė vienas negalėjo užtikrinti, kad koks vyras ar moteris pas jį į viešbutį neatsivežė partnerio už pinigus.

Vieną, ką tokie viešbučiai garantuoja, tai visišką diskretiškumą ir privatumą. „Ne mano reikalas, ar vyras atvyko su žmona, ar su meiluže“, – telefonu paklaustas apie savo klientūrą atkerta Bragos apylinkėse prieš dešimtmetį įsikūrusio motelio šeimininkas.

Kai kuriuose moteliuose svečiams net nėra reikalo akis į akį susitikti su personalu. Atvykus įsiregistruoti galima pačiam kompiuteriu: tereikia pasirinkti pageidaujamą viešbučio numerį ir atsiskaityti pavedimu arba grynaisiais čia pat įrengtame bankomate.

Patekti į kambarį galima tiesiai iš atskiro privataus garažo, kurio vartai vos įvažiavus užsiveria ir paslepia atvykėlius tiek nuo darbuotojų, tiek nuo kitų svečių. Užsisakyti į numerį galima ne tik maistą ar gėrimus, bet ir erotinių prekių iš pasiūlymų katalogo.

Užsakymą atnešęs patarnautojas irgi nelįs į akis, o praneš skambučiu į duris ir paliks daiktus prieškambaryje.

Meilės viešbučiuose taip pat siūlomi kambariai, pritaikyti žmonėms su fizine negalia.

Meilės moteliams klientų netrūksta

Griežtos dorovės šalininkus toks verslas papiktins. Tačiau Portugalijoje jis klesti. Tuo sako įsitikinusi vos prieš 7 mėnesius netoli Lisabonos Montižu atidarytame erotiniame viešbutyje administratore dirbanti moteris. Diskretišką aptarnavimą siūlančios įstaigos darbuotoja nutylėjo savo vardą, tačiau buvo gerokai atviresnė kalbėdama apie klientus. Daugiausia norinčiųjų pasimėgauti neįprasta ir geismus žadinančia aplinka viešbutis sulaukia savaitgalį. Populiariausi apartamentai – su privačiu baseinu ir pirtimi, jie išgraibstomi pirmiausia. Dažniausi klientai – 30-40 metų amžiaus, 20-mečiai lankosi rečiau.

Kas vilioja žmones išleisti keliasdešimt ar net kelis šimtus eurų už kelias valandas viešbutyje?

Ypatinga seksuali aplinka, noras pabėgti nuo rutinos, galimybė išmėginti tai, ko negali namie, – sako išskirtinius apartamentus įrengusio motelio darbuotoja.

Šv. Valentino dieną Montižu motelyje iš anksto užsakyti visi 52 kambariai. „Laisvų apartamentų beveik neturime ir šeštadieniui“, – priduria administratorė.

Tačiau retas kuris tokiame viešbutyje kambarį užsisako visai parai. Populiariausi užsakymai 12-16 valandų. Darbo dienomis tokiam brangiam malonumui užtenka ir 4 valandų.

Šv. Valentino dieną kainos kyla

Pirmasis toks specializuotas motelis Portugalijoje duris atvėrė 1992-aisiais. Dabar panašių motelių jau kelios dešimtys.

Kad klientų tokiems viešbučiams su žvakėmis ieškoti nereikia, tvirtina ir Porto pašonėje prieš 16 metų atidaryto Havajų karštį siūlančio motelio atstovė.

„Per krizę pajautėm šiokį tokį nuosmūkį, tačiau klientų buvo ir jų yra”, – teigia ji.

Šiame 46 kambarius turinčiame viešbutyje per parą apsilanko iki 100 klientų. O įsimylėjėlių dienai viešbutis net nepriėmė išankstinių užsakymų, nes ir taip tikisi svečių antplūdžio.

Vasario 14-ąją specialūs ir tarifai. Tačiau ne mažesni, o priešingai: didėjant paklausai, didėja ir kaina. Ilgiausias laikas, kuriam klientai šią dieną gali čia apsistoti – ne 24, o 12 valandų. Tačiau už pusę paros teks mokėti tiek, kiek eilinę dieną kainuotų para.

Norite pirmi sužinoti apie naujus „Būsto“ straipsnius? Sekite mūsų „Facebook“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.