Kaip gyvena Alytaus karaliai

„Na, kaip čia pasakius, – šypsojosi interjero dizainerė Kristina Grybaitė, kai paklausiau, kuo jos naujausias darbas Alytuje išsiskiria iš kitų. – Jis gal per geras provincijai.“

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

2014-02-23 11:34, atnaujinta 2018-02-16 00:40

Beveik penkerius metus Jungtinėse Amerikos Valstijose savo verslą plėtoję užsakovai grįžo į Lietuvą netuščiomis. Jūriniais konteineriais buvo atplukdytos per tiek metų sukauptos gėrybės – baldai, šviestuvai, skulptūros, žvakidės. O kartu su jais – ir amerikinio interjero namų vizija. „Ateikite švęsti žmogaus anatomijos grožį“, – štai kokiu simboliniu šūkiu 32 metų verslininkė pavadino savo kolekciją, kurią sudaro pagal Leonardo da Vinci piešinį „Vitruvian Man“ sukurtos skulptūros.

Kai pirmą kartą verslininkė susitiko su interjero dizainere K.Grybaitė, pirmiausia jai ir parodė savo kolekciją. O Kristina pradėjo kurti Dzūkijos sostinėje iškilusių namų aplinką.

Beje, ir namo projektas buvo derinamas prie baldų. Architektas Albinas Mocevičius valgomojo erdvę projektavo pagal pietų stalą, o miegamąjį – taip, kad jame tilptų iš Amerikos atplukdyta lova.

„Šios klientės toks geras ir išlavintas skonis, kad dirbti su ja buvo ypač lengva ir malonu. Mūsų nuomonės dažnai sutapdavo“, – džiaugėsi kūrėja.

Namo apdaila, suprantama, taip pat buvo derinama prie baldų ir turimų aksesuarų. Tiesa, virtuvės baldus iš medžio masyvo pagamino vietos meistrai.

„Didžiausią įspūdį ir ypatingą nuotaiką šiuose namuose sukuria raudona oda bei kailiu aptraukti minkštieji svetainės badai“, – neabejojo Kristina.

Matyt, ir kauniečiui fotografui Vyčiui Nakučiui jie padarė įspūdį. „Alytaus karalių namai“, – įvertino jis grįžęs iš fotosesijos Alytuje.

Įvertinkite ir jūs.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras / Auksinė paletė'13“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt.  Devintus metus portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2013 metų interjerus.

lrytas.lt skaitytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?