Aristokratiška šeimininkė namo statyboms vadovavo lyg generolė

Kai ji užeidavo į bet kurį baldų saloną, net į keramikinių plytelių parduotuvę, tuoj pasikeisdavo ten dirbančių pardavėjų elgesys. Jie pasitempdavo ir elgdavosi su ja it su kokia karaliene. Per dvidešimt darbo metų interjero dizainerė Eglė Tautkutė pirmą kartą susidūrė su tokia užsakove.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Mar 8, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:53 PM

„Tai labai protinga, inteligentiška, visada pasitempusi  ir griežta moters“, - neslėpė įspūdžio Eglė. Juodvi bendradarbiavo penkerius metus – tiek užtruko šios moters šeimos namo Vilniaus pakraštyje statybos, kurioms ji ir vadovavo.

Pradedant namo pamatais, šildymo sistemos parinkimu bei smulkiausiomis interjero detalėmis – užsakovė domėjosi viskuo ir viską norėjo pati kontroliuoti.

„Darbas su ja buvo sunkus, tačiau ir malonus. Nors moteris buvo reikli, tačiau ir nuoširdi. Kai suprasdavo, kad neteisingai pasirinko vieną ar kitą sprendimą, tai pripažindavo ir net manęs atsiprašydavo. O išvydusi baigtus mūryti marmuro židinius, net išbučiavo mane – taip jai patiko“, - pasakojo 46 metų interjero kūrėja. Ši užsakovė ją susirado per rekomendacijas. Matyt, patiko tai, kad Eglė nesiblaško ir jau penkiolika metų kuria tik vieno stiliaus namus. Naujakuriams, kurie pageidauja modernių namų, E. Tautkutė šiandien sako „ne“.

Tiesa, kartą pabandė – ir pati supranta, kad nelabai pavyko. Ir kam gi laužyti save, jei yra architektų, kurie šiuolaikiško stiliaus namus įrengs šimtą kartų geriau už tave.

O klasiką Eglė tiesiog jaučia. Kurti tokius būstus – jai patinka ir ypač dabar, kai daug gražių, šiam stiliui derančių daiktų galima įsigyti ir Lietuvoje. Dar prieš dešimt metų nė pusės šiandieninės pasiūlos nebuvo, tad ji mintinai yra išmokusi kelius į Italiją ar Jungtinę Karalystę.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'13“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt.  Devintus metus portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2013 metų interjerus.

Patiko straipsnis? Spauskite "Like" ir pasidalinkite su draugais!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.