L.DiCaprio kaimynystė pradžiugino JAV įsikūrusį lietuvį

„Oho! Gera naujiena iš Lietuvos", – sugriaudėjo plastikos chirurgas Rimtas Marcinkus, kai išgirdo, jog Palm Springse (JAV) – mieste, kuriame gyvena jau daugiau kaip 20 metų, namą galbūt įsigijo ir Holivudo dievas Leonardo DiCaprio.

Šiame name yra šeši miegamieji, aštuoni vonios kambariai. Čia taip pat yra baseino ir svečių nameliai, SPA, teniso aikštynas, atskira sporto salė ir milžiniškas stiklo paviljonas su vaizdu į vidinį kiemą.<br>AOP nuotr.
Šiame name yra šeši miegamieji, aštuoni vonios kambariai. Čia taip pat yra baseino ir svečių nameliai, SPA, teniso aikštynas, atskira sporto salė ir milžiniškas stiklo paviljonas su vaizdu į vidinį kiemą.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-13 16:04, atnaujinta 2018-02-15 11:09

Kalifornijos dykumoje esančiame Palm Springse nekilnojamojo turto turi ne viena įžymybė. Tačiau visi tenykščiai gyventojai ypač džiaugiasi Larry Ellisono kaimynyste. Mat vienos didžiausių pasaulyje programinės įrangos įmonių  „Oracle“ vadovas bei steigėjas mieste įkūrė ne vieną puikų restoraną, teniso aikštynus.

Jau penkių klinikų JAV savininkas R.Marcinkus pridūrė, kad L.Ellisonas taps jo kaimynu ir Leik Tahou mieste (Nevados valstija), kur šalia ežero milijardierius nusipirko žemės už 45 mln. JAV dolerių (maždaug 111 mln. litų) ir ten jau statosi įspūdingą namą. Leik Tahou namą turi ir 57 metų lietuvis gydytojas.

Na, o aktoriui L.DiCaprio apmaudą dėl vėl išslydusio „Oskaro“ už pagrindinį vaidmenį filme „Volstrito vilkas“ gal nors kiek praskaidrins naujas būstas turtuolių pamėgtame mieste.

Kaip pranešė dienraštis „The Desert Sun“, sklinda gandai, kad 39 metų aktorius už 5,2 milijono JAV dolerių (beveik 13 mln. litų) įsigijo nekilnojamojo turto Kalifornijos dykumoje, Palm Springse (JAV).

Vilos pardavimo sandoris buvo užbaigtas antradienį, deja, kol kas dėl konfidencialumo sutarčių agentai negali patvirtinti, kad namo pirkėjas išties L.DiCaprio. Vis dėlto aktoriaus prodiuserinės kompanijos adresas yra toks pat, kaip minėtos vilos.

Pirminė vilos kaina buvo 5 mln. 995 tūkst. JAV dolerių (apie  14 mln. litų), tad aktoriui pavyko sutaupyti 765 tūkst. JAV dolerių (1,8 mln. litų).

Vila, kurią, spėjama, įsigijo L.DiCaprio, kadaise priklausė populiariai 5–8 dešimtmečių amerikiečių dainininkei, aktorei ir televizijos žvaigždei Dinah Shore. Ji buvo pastatyta 1965 m. Vilą architektas Donaldas Wexleris suprojektavo specialiai D.Shore.

Ankstesni vilos savininkai namą rekonstravo taip, kad jis kuo labiau atitiktų pirminį D.Wexlerio sukurtą dizainą.

Vila stovi 6,7  hektaro teritorijoje. Pats būstas yra 2140 kv. m ploto. Retro stiliaus viloje yra žemos lubos, blizgančios grindys ir stiklinės sienos.

Name yra šeši miegamieji, aštuoni vonios kambariai. Čia taip pat yra baseino ir svečių nameliai, SPA, teniso aikštynas, atskira sporto salė ir milžiniškas stiklo paviljonas su vaizdu į vidinį kiemą.

Pagrindinis miegamasis atrodo karališkai. Jis įrengtas sodo apsuptyje. Miegamajame yra slankiosios durys, pro jas galima išeiti į kiemą, o kambario viduje stovi židinys.

Milžiniško vonios kambario grindys ir sienos išklotos mėlynomis plytelėmis, išdėliotomis kaip mozaika, sienos – stiklinės, o praustuvai – plieniniai.

Virtuvė atrodo asketiškai. Čia nėra jokių nereikalingų puošmenų. Virtuvėje stovi dvejų plieninių durų šaldytuvas ir komercinio stiliaus viryklė.

Prie virtuvės prisišliejęs neįprastas valgomasis su vaizdais į sklypą: žalią pievą, vidaus kiemelį ir stačiakampį baseiną.

L.DiCaprio turi  nemažai nekilnojamojo turto. Jam priklauso du būstai Niujorke, taip pat namai Los Andžele ir Malibu.

Vieną savo turėtų būstų Malibu aktorius pardavė pernai gruodį už 17,35 milijono JAV dolerių (43 mln. litų). Jis stovėjo ant vandenyno kranto.

Kiek anksčiau L.DiCaprio Vokietijos dienraščiui „Bild“ prisipažino, kad jaučiasi kiek pavargęs nuo intensyvaus darbo ir norintis poilsio.

„Aš šiek tiek išsekęs ir ketinu padaryti ilgą ilgą pertrauką. Vaidinau trijuose filmuose per dvejus metus ir esu tiesiog išvargęs“, – sakė aktorius.

Patinka straipsnis? Apsilankykite mūsų „Facebook“ paskyroje ir pasidalinkite su draugais. 

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.