39 kvadratinių metrų plotas virto trijų kambarių būstu: nuo iki

Pasaulio didmiesčių gyventojai drąsiai renkasi mažus butus. Mat kuriasi vis daugiau architektų kompanijų, kurių specializacija – nedidelių būstų įrengimas. Jos išties sukuria jaukius ir patogius namus neįtikėtinai mažose erdvėse. Tuo užsiimančios dizaino įmonės „LifeEdited“ įkūrėjas Grahamas Hillas šypsosi, mat kasdien sulaukia daugybės aplodismentų už fantastiškai įrengtą 39 kv. metrų butą Manhatane. Jame užtenka vietos ne tik šeimininkams, bet ir jų svečiams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 12:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:33 AM

Šiuo metu šis butas pardavinėjamas už 995 tūkst. JAV dolerių (apie 2,5 mln. Lt), rašo „Business Insider“.

Pagrindinė projektuotojo mintis buvo į beveik 40 kv. m erdvę sutalpinti tai, kas turėtų tilpti 65 kv. m dydžio bute.

Rezultatas pranoko lūkesčius – bute įrengtos sulankstomos lovos, spintelės su stalčiais paslėptos, sienos čia stumdomos. Dėl įvairių išmanių sprendimų svetainė lengvai perdaroma į miegamąjį, darbo kambarį, valgomąjį ar vietą vakarėliams.

Nepertvarkytas šis būstas yra tiesiog 39 kv. m dydžio vieno kambario butas. Tačiau perstumdžius sienas ar pertvarkius baldus jo gyventojai gali jaustis taip pat, tarsi gyventų 2–3 kartus didesniame būste.

Svetainėje stovi atsilenkianti sofa-lova su ištraukiamu kampu kojoms ištiesti ir patalynės dėže. Pavargus virš sofos galima ištiesti į sieną integruotą lovą, ant kurios esanti patalynė, kol lova nenaudojama, būna prilaikoma specialiais diržais. Patogu, nes, norint eiti miegoti, nereikia kloti lovos.

Bute stovi du rašomieji stalai. Nenaudojami jie gali būti paslėpti stumdomoje sienoje, kurią patraukus kambarį galima padalinti į du. Dar viename kambaryje, kuris atsiranda perstūmus sieną, galima išskleisti dvi papildomas į sieną integruotas lovas svečiams. Vienas nuo kito kambariai gali būti atskirti užuolaidomis, taip užtikrinant privatumą.

Bute taip pat pastatytas nedidelis 43 cm skersmens staliukas. Dėl aliumininio rėmo jis nesunkiai pasididina iki 292 cm skersmens. Prie tokio stalo lengvai gali sutilpti dešimt žmonių arba oriai pietauti dviese.

Virtuvėje taip pat įrengti integruoti baldai, leidžiantys sutaupyti erdvę. Net ir tualetą, atlenkus vieną sienos dalį, galima paversti papildoma privačia erdve meditacijai arba pokalbiams telefonu.

Už būstą, kurį pavertė talpesniu, G.Hillas sumokėjo apie 300 tūkst. JAV dolerių (maždaug 752 tūkst. Lt). Dar maždaug tokią pat sumą jis skyrė buto pertvarkai.

Sekite mus  „Facebook“ !

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.