Krepšininko žmona pasirinko butą, nes mažiau rūpesčių

Saugiausias namas visame mieste. Taip apie savo būstą Vilniaus centre juokauja tituluotas krepšininkas Virginijus Praškevičius su žmona Živile, mat jie gyvena prie pat Specialiųjų tyrimų tarnybos pastato.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikairytė

Apr 2, 2014, 4:01 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:34 PM

Krepšininko karjera šeimai sudarė sąlygas po kelerius metus pagyventi Belgijoje, Ispanijoje, Sicilijos saloje, Turkijoje, Izraelyje. Živilė neslepia, kad mielai būtų gyvenusi kurioje nors saulėtoje šalyje. Bet pasirinkimą gyventi Lietuvoje atsveria kitokia – čia esančių tėvų, giminių ir draugų – šiluma. Be to, Virginijus tikrai visuomet norėjo gyventi tėviškėje.

Juolab, kad ir taip jie padarė gana svarbų żingsnį: pardavė namą Klaipėdoje persikėlė į Vilnių – neatsispyrė gražėjančiai sostinei.

Kyla kitas klausimas: kodėl Praškevičiai namą iškeitė į butą – nesinorėjo įsikurti atokiame žavingame miesto rajone?

Živilė nevairuoja – niekada to nenorėjo. O štai centre jai viskas ranka pasiekiama, be to, Virginijus turi progą pasijusti tikru džentelmenu ir vežti, prireikus, mylimąją ten, kur ji geidžia.

Ž.Praškevičienė ilgą laiką gyveno name, tad puikiai žino, kad tik būti jame neužtenka – norint gražios aplinkos, reikia įdėti daug darbo. Nesvarbu, kad net yra pakankamai pinigų pasisamdyti padėjėją – rūpesčių vis tiek daugiau nei gyvenant bute.

Kita vertus, Praškevičių bute, nors yra centre, ramiau net nei kaime.

Be to, gyvenimo name atmosfera šeima pasimėgauja viešnagės Kelmėje pas Živilės tėvus metu. Pasibūna jie net dvare! Mat Živilės tėvai baigia restauruoti seną Pakėvio dvarą.

Praškevičių butas įrengtas, jei taip galima sakyti, prabangiu minimalistiniu stiliumi. Šiuolaikiškame interjere stūkso ne per sunkūs baldai su klasikos elementais.

Pagrindinis gyvenimas sukasi vienoje svetainės, virtuvės ir valgomojo erdvėje. Valgomasis nuo virtuvės anksčiau buvo atskirtas baru, bet neilgai trukus Živilė suprato, kad nepatogu bėgioti su indais iš virtuvės valgomojo link.

Ne tik šios minties teko atsisakyti. Virginijaus svajonė – akvariumas. Ir ne mažytis auksinei žuvelei – jam geriausia būtų toks, kuriame tilptų, kalbant pusiau rimtai, pusiau juokais – ryklys.

Tačiau žinomam krepšininkui teko įsiklausyti į moterišką logiką. Butas buvo įrenginėjamas tuomet, kai šeima praleisdavo daug laiko užsienyje. Vadinasi, būtų tekę samdyti žmogų, kad šis prižiūrėtų akvariumą.

Tad, nors buvo sumontuota tvirtesnė nei įprastai grindų danga, net nupirktas akvariumas, idėjos šeima atsisakė. Kol kas.

Virginijus žmona pasitikėjo ir visais kitais buto įrengimo klausimais – jis giria Živilę, kad ši turi puikų skonį. O ji vadovaujasi nuojauta – baldas, interjero akcentas tiesiog turi „prilipti“.

Tik kol kas intensyviai ieško paveikslų, kurie tvirtai nugultų į širdį.

Ką Praškevičiams reiškia namai?

„Ar lengvai prisitaikau. Namai ten, kur širdis“, - sako Živilė.

Jiedu su vyru vienbalsiai nutaria, kad nuostabiausia buvo gyventi Izraelyje. Ne tik dėl šilto klimato, puikaus buto, bet ir dėl gražaus izraeliečių elgesio.

V.Praškevičius įvertino krepšinio komandos narių draugiškumą. Užtenka paprasto pavyzdžio. Kitose šalyse susėdus komandai vakarieniauti, tik pirmąsias dešimt minučių būdavo bendraujama ir legionieriams suprantama kalba – angliškai. O štai izraeliečiai niekada atvykėlių iš kitų šalių nepalikdavo, jei ir pradėdavo kalbėti sava šnekta – mikliai išversdavo.

Lietuvius maloniai stebino izraeliečių bendravimas su suaugusiais vaikais. Bendrauja jie lyg lygūs su lygiais, tuo pačiu išlaikydami didžiulę pagarbą. Taip, Italija, Ispanija garsėja panašiomis tradicijomis, bet visgi šilčiausius tėvų ir vaikų santykius Praškevičiai matė Izraelyje.

„Tikriausiai niekada tiek nesijuokiau, kiek gyvendama Izraelyje, - negaili pagyrų šaliai Živilė. - Iš viso nuostabu pagyventi kituose kraštuose ir pasimėgauti kitokiu bendravimu, spalvomis, kultūra“.

Galbūt ji ką nors perėmė iš kitų šalių virtuvės?

Puodai nėra mėgstamiausia Živilės sritis, nors valgį gamina kelis kartus per dieną. Ir netgi atskirai sau, nes nevalgo mėsos, ir be jos negalinčiam gyventi vyrui bei vienuolikametei dukrai Evai.

O ką būtinai pasiimdavo savo į nuomojamus būstus kitose šalyse?

„Būtinai – sulčiaspaudę“, - smagiai prisimena Živilė.

„Ir treniruoklį žmonai“, - prideda Virginijus.

O kas jam svarbiausia namuose?

„Živilė“, - santūriai, su šypsena įtaria Virginijus.

Į svečią šalį paprastai jis išvykdavo pirmas maždaug mėnesiu anksčiau už šeimą. Per tą laiką surasdavo būstą.

Kartą jis šeimą labai nustebino ir nustebo pats. Turkijoje, puikiame rajone, jis apžiūrėjo nuostabų butą. Su džiaugsmu įvedė žmoną, ši apsidairiusi pravėrė langą ir... išgirdo niūriai kranksinčias varnas bei dar niūresnį kapinių vaizdą.

Šiandien pora juokiasi prisiminusi šį momentą. Butas iš tiesų buvo puikus, tačiau jį apžiūrinėjant Virginijui nė į galvą netoptelėjo atverti kažkodėl uždarytas vieno kambario langines.

„Bet ten gyventi buvo ramu“, - šypteli krepšininkas.

Visuose namuose, kur tik teko apsistoti, Praškevičiai paliko po dalelę savo dvasios – tą jie žino tikrai, nes visur patyrė kažką gero.

Dar daugiau nuostabių nuotraukų iš krepšininko namų - galerijoje.

Apie gražius namus skaitykite mūsų "Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.