Skaičiavo kiekvieną centą - dabar turi gražius namus

Įsigijęs seną dviejų kambarių butą standartiniame daugiabutyje, uteniškis prisiminė, kad vienas jo klasiokas mokėsi interjero dizainerio specialybės ir šiuo metu taip pat yra įsikūręs Vilniuje. Susiradęs Normundą Vilką ir pasikvietęs apžiūrėti buto, Mantas atsargiai pasiteiravo: „Gal matai ką čia būtų galima padaryti?“

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Apr 12, 2014, 3:03 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:11 PM

Vėliau Normundui jis prisipažino, kad dizainerio specialybė jam visuomet atrodė keista, o interjero dizainerio – apskritai nesuprantama. Tačiau pamatęs, kaip jo bendraamžis entuziastingai puolė braižyti, piešti ir siūlyti įvairius būsto perplanavimo variantus, Mantas nurimo.

Teisininkų šeima patikėjo jam savo namus. Nei Mantas, nei jo žmona Indrė beveik nesikišo į Normundo kūrybą, o visi jo pasiūlymai jaunai porai tiko.

Tiesa, finansinius reikalus Mantas kontroliavo ypač atidžiai.

Todėl kai Normundas ragindavo įsigyti gerą kokybišką daiktą, Mantas tuoj prašydavo argumentų, kodėl verta už jį mokėti daug pinigų, kai „kažką panašaus“ galima įsigyti keliskart pigiau.

„Geras dizainas yra brangus“ - tokiais lozungais teisininko nepavykdavo įveikti. 

Todėl „už metalo gabalą“ jis nemokėjo 500 litų - svetainės šviestuvą įsigijo už 130 litų. Grindlentes, plyteles, dažus, santechniką, vandens maišytuvus Normundas, suprantama, turėjo išrinkti „Senukuose“.

Tačiau jam pavyko įkalbėti Mantą įsigyti itališkas „Pedrali“ kėdes.

Kad jos tarnaus ilgiau nei įprastos kėdės ir dar būstui teiks daug žavesio - to užteko šeimininkui, kad už kiekvieną jų nepagailėtų po 320 litų.

Virtuvės baldus, valgomąjį stalą bei televizoriui skirtą baldą Normundas suprojektavo pats. Ant sienų kabančius paveikslus-dekoracijas, įkvėptas amerikiečių audinių „Maharani“ raštų, taip pat sukūrė jis.

59 kvadratinių metrų bute pertvarkos vyko daugiau nei metus. Bet viskas čia suprantama: jauni žmonės turi daugiau poreikių nei tik įsirenginėti butą. Be to jie turėjo kur gyventi, o ir nenorėjo prasiskolinti bankui. Tad kukliomis finansinėmis injekcijomis susikūrė namus, kuriais šiandien yra labai patenkinti.

N.Vilkas į buvusios virtuvės vietą perkėlė šeimininkų dukrelės kambarį, miegamasis liko savo vietoje, dar buvo išgriautos svetainės bei koridoriaus pertvaros, sujungti tualeto ir vonios kambariai.

"Pirmą sykį kūriau namus su tokiu mažu biudžetu. Bet džiaugiuosi, kad pavyko išlaužti šį bei tą", - nusišypsojo penkerius metus interjerus kuriantis 29 metų vyras.

Kvadratinio metro kaina (į tai įeina statybininkų darbai, griovimai, glaistymai, dažymai, grindys, baldai, santechnika - žodžiu, viskas) nesiekė 1000 litų.

Sekite "Būsto"  temas "Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.