Trylika nemokamų dalykų, kurie kiekvienus namus pavers tobulais

Kieme žaidžia vaikai su šunimi, vyras triūsia virtuvėje, o katė ir vėl snaudžia ant jūsų kompiuterio klaviatūros. Užsiimdamas savo reikalais kiekvienas šeimos narys namams suteikia tikrą gyvenimo jaudulį.

Šeimos tradicijos privalomos laimingų žmonių namuose.<br>123 rf nuotr.
Šeimos tradicijos privalomos laimingų žmonių namuose.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2014, 11:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:44 AM

Kieme žaidžia vaikai su šunimi, vyras triūsia virtuvėje, o katė ir vėl snaudžia ant jūsų kompiuterio klaviatūros. Užsiimdamas savo reikalais kiekvienas šeimos narys namams suteikia tikrą gyvenimo jaudulį.

Namų triukšmas

Triukšmas neišvengiamas – viename kambaryje vaikai vėl ir vėl bandys išmokti groti tuos tris akordus, kitame kambaryje kauks televizorius, o virtuvėje žvangės puodai. Los šuo, trinksės durys, šūkaus jūsų atžalos, kartais aidės suaugusiųjų ginčai. Žinoma, kad visi šie garsai nėra raminantys, bet be jų namai atrodo tušti, rašo interneto puslapis „Good Housekeeping“

Šio bei to trūkumas

O kartais namuose įsivyrauja rami, palaiminga tyla. Arba visi jau miega, arba kiekvienas susitelkia į savo užsiėmimus.

Arba dar geriau – liekate namuose vieni. Grįžę užeinate į namus, uždarote duris - miesto triukšmas liko už jų.

Sukurti ritualai

Tradicijos – nuo filmų žiūrėjimo šeštadienio vakarais ,valgant kukurūzų spragėsius iki kasmetinio smagaus valstybinių švenčių šventimo – jūsų šeimai ir draugams padeda sukurti mielus atsiminimus. Pasistenkite švęsti dažniau.

Skanaus maisto gaminimo kvapai

Daugeliui žmonių namai kvepia vanile. Tačiau kiekvienas iš virtuvės sklindantis kvapas – troškinamos mėsos ar kepamų sausainių, namams suteikia daug jaukumo. Ypač, jei patiekalai gaminami su meile.

Skambesiai, brūkštelėjimai ir įplyšimai

Greičiausiai jums niekada nepavyks pašalinti vyno dėmių iš lininės staltiesės, neišnaikinsite ir žymių nuo karštų puodelių ant kavos staliuko. Tai yra gerai! Nes tobuli namai yra tarsi parodų salės ar muziejus. Didžiuokitės visais savo gyvenimo namuose įrodymais.

Nesibaigiantis darbų sąrašas

Jei jau prakalbome apie netobulumus, tai namai - niekuomet nesibaigiantis projektas. Sutvarkę, tarkim, vonios kambarį, tikitės pailsėti? Optimistai. Pasvajokit! Juk patys vėl sugalvosite ką nors patvarkyti ar pakeisti. Ir tai yra puikus dalykas.

Nuolatinė netvarka

Vaikai būtinai per keletą akimirkų išpurvins ką tik išplautas grindis, kažkas pritrupins, kažkuris pradėjo šertis. Žodžiu, sutvarkyti namus – Sizifo darbas. Et, bet mums visiems reikia pasvajoti! Ir nepamirškite – dar nė vieni namai neužsidegė nuo dulkių.

Jaukus kampelis

Tai gali būti patogi kėdė skaitymui, kurią turite nuo studijų laikų, arba itin patogus čiužinys, užklotas pliušiniu užtiesalu. Nesvarbu, koks jūsų būsto stilius, kiekvienuose namuose turi būti vietelė, kur gera tiesiog padrybsoti. Atsipalaiduoti.

Jūsų kolekcijos

Kilimėlis iš Peru ar kabantis ant sienos paveikslas, kurį nusipirkote per medaus mėnesį, o gal senų muzikos įrašų kolekcija arba lėkštės, pirktos blusų turgelyje – šie daiktai papasakoja istoriją apie tai, koks esate ir koks buvote. Jie reikalingi.

Šeimos relikvijos

Istorija turi tęstis. Nesvarbu, ar tai jūsų močiutės dygsniuota antklodė, ar jūsų tėvų per vestuves gautas dovanų porcelianas, ar paveldėta tetulės komoda – visa tai padės jūsų namams įleisti šaknis į praeitį, kol jūs kursite dabartį.

Drabužiai

Nuo to momento, kai įžengėte į namus po dienos darbų, persirenkite. Patogiais senais drabužiais. Jokių kūno linijas išryškinančių chalatų! Lai laisvi rūbai jus išlaisvina.

Prisiminimai, kuriuos sukuriate

Čia stovėjote, kai sužinojote, jog laukiatės pirmagimio. Ant šios staktos - jūsų vaikų ūgio žymės. Prie šio pietų stalo šventėte pastarąjį paaukštinimą darbe. Kiekvienas vakarėlis, Kūčios ar paprasčiausias sekmadienio vakaras palieka įspūdį, kad jūsų namai kaupia visą jūsų gerą patirtį.

Dar daugiau būsto temų - "Facebook"!

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.