Patogus namas - vos už 12,5 tūkstančių litų

10 metrų ilgio ir 6,5 cm aukščio spausdintuvas, kuris stato naujoviškus namus.  Šis įrenginys - tai kinų kompanijos „Winsun“ dešimties metų darbo rezultatas. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2014, 10:11 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:39 AM

Kinijos didmiesčiuose, tokiuose kaip Pekinas ar Šanchajus, 100 kvadratinių metrų butas gali kainuoti tūkstančius. Todėl kompanija teigia, kad tai – puiki galimybė įsigyti namą.

Namai statomi pagal klientų užsakymus, pasitelkiant 3D spausdintuvą, o tradicinį betoną keičiant greitai stingstančiu cementu. Ne iš spausdintinės medžiagos namui tereikia  laiptų, stogo ir langų.

Šiemet pradėtų statyti namų kaina kol kas siekia 5 tūkst. JAV dolerių ( 12,5 tūkst. litų) .

„Spausdindami namus, išfiltruojame nuodingas medžiagas iš mišinio, todėl mūsų žaliava tvirtesnė nei tradicinis betonas. Jei palygintume mūsų naudojamą žaliavą su betonu, ji ekologiškesnė, geresnė, nes ji tvirtesnė ir todėl naudojame  mažiau medžiagų“, - džiaugiasi „Winsun“ pirmininkas Ma Yihe.

Jis tiki, kad po penkerių metų šie namai taps labai populiarūs.

Per dieną vienas spausdintuvas gali atspausdinti 10 tokių gyvenamųjų namų. Netolimoje ateityje kompanija ketina spausdinti ir dangoraižius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.