Kaunietė savo naujuose namuose apsiverkė vos įjungusi šviesas

Kai buvo pakabinti ir įjungti įspūdingi iš surūdijusio metalo pagaminti šviestuvai, architektės Editos Stankevičiūtės - Righetto klientė apsiverkė – taip jai buvo gražu. „Būtent apie tokius namus aš ir svajojau“, - gurkšnojant vyną komplimentų architektei negailėjo kaunietė verslininkė.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

May 31, 2014, 12:22 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:13 AM

Kone 250 kv. metrų gyvenamojo ploto namas Ringauduose, Kauno rajone puošėsi kiek daugiau nei dvejus metus. Tad  moterys – šeimininkė ir architektė turėjo laiko susidraugauti.

„Jau per pirmąjį mūsų sutikimą  klientės norai ir fantazijos kaip turi atrodyti jos namai tapo mano įkvėpimo šaltiniu“, - prisipažino Edita. Gal todėl jos per daug neerzino, kad namo įrengimas kartais strigdavo dėl finansinių reikalų.

Net priešingai  - tokios pertraukos buvo savotiškai naudingos. Pavyzdžiui, žalias karvės kailis svetainėje. Kadangi buvo  beprotiškai brangus,  ilgiausiai dulkėjo viename salone - niekam jo nereikėjo. Kai jį  aptiko Edita, pardavėjai kainą kone perpus sumažino, kad tik pirktų.

Panašiai įvyko ir su šviestuvais.

Moterys ilgai svarstė, kokie labiausiai tiktų sodrių spalvų svetainėje,   kol architektė sugalvojo klientę pasikviesti į restoraną „Avilys“, kurį tuo metu remontavo. Edita specialiai šiam restoranui buvo suprojektavusi korius primenančius šviestuvus. Klientė apsisprendė akimirksniu.

Tiesa, dėl ryškiai mėlynų virtuvės baldų ji nebuvo tokia tikra, tačiau išklausiusi Editos, užsimerkė: „Uch, darome!“.

Kaip gi namų šeimininkas reagavo į tokius drąsių moterų sprendimus?

„Buvome sutarę, kad visas mūsų kuriamas grožis ir dizainas turi atitikti techninius ir funkcinius reikalavimus. Jei tai įvykdome, darome kaip mums patinka“, - pasakojo E.Stankevičiūtė - Righetto.

Kurdama interjerus ji visada laikosi taisyklės - grožis neturi reikalauti aukų. Žodžiu, tai ką sukuria  yra funkcionalu ir kainuoja protingai.

„Juk kokios bebūtų gražios, apvalios ir šviežios bulvės, jų kilogramas negali kainuoti 30 litų. Taip ir namuose – dizainas, funkcija ir biudžetas turi atitikti vienas kitą“, - savo darbo principus vardijo architektė ir pridūrė, kad interjeruose neimituoja stilių - jokios klasikos, vadinamojo Provanso ar skandinaviško. Edita interjerą, lyg drabužį kaskart matuoja konkrečiam klientui.  

Šių taisyklių architektė laikėsi ir kauniečių būste.

Dar daugiau interjerų - mūsų "Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.