Kai garsaus architekto neriboja biudžetas – štai kas išeina

Vieną dieną prie žinomo architekto Steveno Harriso durų pasirodė šeima ir paklausė, ar jis su savo komanda nenorėtų įrengti jos namų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 7:04 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:36 AM

Tie namai, kaip paaiškėjo, yra 743 kv. metrų ploto penthauzas Niujorko Traibeko rajone stovinčiame name, pastatytame praėjusio amžiaus ketvirtąjį dešimtmetį. Milžiniškas penthauzas turėjo virsti jaukiais šeimos, kurioje auga trys paaugliai vaikai, namais. S.Harrisas sutiko su pasiūlymu ir pradėjo kurti savo stebuklą.

Milžiniškas būsto plotas ir neribotas biudžetas leido architektams sukurti nuostabius sprendimus. Kaip rašo interneto puslapis „The Cool Hunter“, S.Harriso darbai dažnai išsiskiria skaidrumu ir šviesumu.

Architektas mėgsta gausiai naudoti stiklą, kaip įmanoma labiau atverti vaizdus už lango. Jis nebijo drąsių sprendimų – visa tai atsispindi ir šiame projekte.S.Harriso komanda sukūrė šeimai pritaikytą 27 ir 28 aukštus užimančią 743 kv. metrų ploto rezidenciją, kurioje dar yra ir atskiri apartamentai, skirti svečiams.

Ant penthauzo stogo įrengta terasa iš stiklo ir tikmedžio bei poilsio kambarys. Šeima iki soties gali mėgautis nuostabiais reginiais: iš virtuvės, šeimininkų miegamojo, sporto salės ant stogo ir netgi skalbyklos atsiveria įspūdingi  Manheteno, Bruklino ir daugybės kitų žinomų Niujorko vietų vaizdai.

Pirmame būsto aukšte yra 5,5 metro aukščio langas, pro kurį atsiveria garsiojo „Woolworth“ dangoraižio vaizdas. S.Harriso komanda pakeitė 70 iš dviejų dalių sudarytų langų į vientisus. Be to, visur, kur įmanoma, pertvaras ir duris padarė iš stiklo. Viena įspūdingiausių interjero detalių – laiptai iš plieno, apvynioto oda. Atrodo, tarsi jie plūduriuotų erdvėje.

Laiptai tarsi neapkrauna erdvės, bet kartu traukia akį. Anot architektūros kritikės Tuijos Seipell, tai – tarsi laiptai į rojų arba jo link. Kol vyko būsto remontas,  savininkai tame pačiame name nusipirko porą apartamentų, kad galėtų ramiai laukti įkurtuvių. Šiuo metu šie apartamentai parduodami.

Daugiau įdomių interjerų – mūsų "Facebook" paskyroje!

Parengta pagal „The Cool Hunter“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.