300 metų namą architektai pavertė patogiu gyventi šedevru

Tai būstas, kuriame atrodo net kvėpuoti turėtų būti lengviau. Nes jo viduje tarp šimtamečių skliautų sklando lengvas brizas ir nuolat tvyro jūros dvasia. Bet žinote, kas ten yra maloniausia? Šis namas nestovi kur nors tolimoje saloje, jis yra mieste ir jam - 300 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 8, 2014, 8:18 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:02 AM

Daugiau kaip 300 metų senukas pastatas yra Jafos uostamiestyje – seniausioje Izraelio Tel Avivo-Jafos savivaldybės dalyje. Neįprasto namo renovacijos projekto autoriai, Tel Avivo architektų įmonė „Pitsou Kedem Architects“ garsėja savo minimalistiniu požiūriu į architektūrą bei dizainą.

Kaip rašo interneto puslapis „The Cool Hunter“, pagrindinis ir kone vienintelis šio namo šeimininkų pageidavimas dizaineriams - atnaujinti namą taip, kad kuo daugiau atsivertų vaizdo į jūrą ir pavyktų išsaugoti pastato istoriškumą.

Projekto autoriai – Pitsou Kedemas, Irene Goldberg ir Razas Melamedas ne tik sugebėjo įgyvendinti šį prašymą, išlaikyti pusiausvyrą tarp seno ir naujo, jie sukūrė tiesiog nepaprastą grožį.

Būstas yra tarsi perskirtas į dvi dalis. Vienoje 100 kv. metrų ploto dalyje - svetainė, valgomasis ir virtuvė, pro kurios langus atsiveria reginys su Viduržemio jūra, kitoje 80 kv. metrų dalyje – didysis miegamasis, darbo bei svečių kambariai.

Svarbiausios šiame nuostabiame prieglobstyje yra įspūdingos arkos, skliautinės lubos ir senovinės akmeninės sienos. Būsto spalvos – švelnios ir prislopintos. Čia viskas atrodo labai lengva ir natūralu, nors pasiekti tokią pusiausvyrą buvo sudėtinga.

„Pagrindinė idėja buvo sujungti seną ir naują, išlaikant kiekvieno kokybę ir sukurti naujas erdves, kuriose tarpusavyje derėtų stiliai, netgi sustiprinti juos, kad pavyktų išgauti skirtingų periodų kontrastą ir įtampą“, – kūrėjai pasakojo architektūros ir dizaino žurnalui „Dezeen magazine“ .

Visame būste juntama kvapą gniaužianti ramybė ir harmonija, kuri savaime jau yra prabanga.

Daugiau  įspūdingų vaizdų ir namų - mūsų "Facebook" paskyroje!

Parengė Giedrė Balčiūtė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.