Daržinę primenantis medinukas žavi savo paprastumu

Šis architekto Bernardo Baderio sukurtas privatus namas atrodo apgaulingai paprastas. Jis – ne tik gražus ir elegantiškas, bet ir puikiai atspindi, kaip galima visiškai panaudoti gamtos išteklius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:43 PM

Namas, pavadintas „Haus am Moor“, arba lietuviškai – „namelis durpyne“ yra privati dviejų aukštų 220 kv. m ploto rezidencija, su prijungta studija. Jis stovi Žemutinėje Austrijoje.

Kaip pastebi interneto portalo „The Cool Hunter“ apžvalgininkė Tuija Seipell, namas šiek tiek primena skandinaviškas daržines. Architekto B.Baderio kūrinyje galima aptikti keletą tradicinių Brėgenco miško namelių, pastatytų iš medžio ir akmens, užuominų. Toks medinis namas puikiai tinka atšiauriam klimatui ir dera prie kraštovaizdžio.

Tai – paprastas stačiakampis namas su šlaitiniu stogu. Tiek jo išorė, tiek ir vidus yra minimalistiniai.

Didžiąją apatinio aukšto dalį užima svetainė ir valgomasis. Centre stovi malkomis kūrenamas židinys, kuris iš dalies apšildo namą. Papildomai yra įrengtas geoterminis šildymas.

„Haus am Moor“ namui B.Baderis ir jo komanda naudojo medieną iš būsto savininko miško. Sienoms, grindims, luboms, durims ir baldams buvo panaudota kiekviena 60 medžių – eglių, kėnių ir guobų – medienos dalis.

Statytojai metro gylyje iškasė molį, iš kurio buvo supresuotos ir vietoje išdžiovintos plytos. Vėliau šios plytos buvo panaudotos grindims po medinėmis grindlentėmis sutvirtinti.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.