Salonas, kurio klientai negaili 35 tūkst. litų už stalą

Pigiausias baldas – 350 litų kainuojanti kėdė, brangiausias – 35 tūkst. litų kainuojantis Pininfarinos dizaino stalas. Tokią kainų amplitudę rasite viename iš trijų Lietuvoje esančių „Vadasigos“ salone. Jos įkūrėjas Vaclovas Daukintis prisimena: jo verslo pradžia taip pat buvo Pininfarinos kūrinys – kėdė.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Jun 12, 2014, 6:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:10 PM

„Sukurti šiam baldui reikėjo 1,5 mln. eurų investicijų, pasitelktos NASA technologijos. Kažkas gali pasakyti, kad 7 tūkst. litų už kėdę – kosminė kaina. Tačiau reikia įvertinti, kiek ji tarnaus ir kokia bus jos nauda sveikatai“, - apie savo mėgstamiausią baldą kalba salono įkurtuves švenčiantis V.Daukintis.

Vilnius, Kaunas ir Klaipėda – tik šiuose didmiesčiuose veikia „Vadasigos“ salonai. „Labai patogu iš vieno miesto autostrada nusigauti į kitą. Taip ir laiko pavyksta sutaupyti, ir logistikos išlaidos mažesnės. Be to, daugelis mūsų klientų turi reikalų sostinėje. Nenorėjome daryti smulkaus parduotuvių tinklo, išsibarsčiusio po Lietuvą. Nes tas klientas, kuriam įdomi mūsų pasiūla, nepatingi iš Klaipėdos atvažiuoti į Vilnių“, - apie sprendimą įsikurti tik trijuose didmiesčiuose kalba verslininkas.

Salonas Vilniuje, J.Jasinskio g. esančiame „Verslo trikampyje“ perkeltas iš ankstesnės vietos, buvusios dideliame prekybos centre. V.Daukintis sako specialiai ieškojęs vietos, kaip jis sako, arčiau kiemo. Naujasis salonas – pirmame aukšte, su vitrinomis, priešais langus – žalia pieva, o „Vadasigos“ lauko baldai ir skirti terasai, laukui. Beje, anot pašnekovo, šią vasarą itin paklausios lauko sūpynės. Šį baldą taip graibsto, kad pirkėjams jo tenka laukti, kol atveš į saloną.

„Savo daro ir tai, kad esame „Verslo trikampyje“ – klientai mus atranda. Esame matomi dukart per dieną: žmonės atvažiuoja į darbą ir išvažiuoja. Galbūt jiems kyla klausimų, ką čia veikiame, todėl užeina pasižiūrėti“, - teigia pašnekovas.

V.Daukintis sako nematantis prasmės Lietuvoje atidaryti daugiau parduotuvių, tačiau kolekcijos vis atnaujinamos. Verslininkas rodo baltus itališkus baldus biurui. Lengvos konstrukcijos baldai gali stovėti lauke: darbastaliai nebijo drėgmės. Kėdės taip pat nebijo oro poveikio. Kurdami šį komplektą italų dizaineriai sumanė paišdykauti: baldus padarė šviečiančius. Negana to, įtaisė sistemą, kuri leidžia nuotoliniu pulteliu keisti šviesų spalvą.

Staliukų kojos primena aukštakulnius, o dėl chromuotų kojų galų, baldams stovint ant kilimo, juose atsispindi grindų danga. Tai sukuria įspūdį, kad baldai kabo ore. „Šiems baldams suteikiame neribotą garantiją“, - žada salonų savininkas.

Tiems, kas ruošiasi pirkti biuro baldus, V.Daukintis pataria neieškoti pigiausių. Juk, anot jo, kokybė tarnauja ilgam ir sukuria savo aurą darbo vietoje.

„Nuo to, kiek moki už pirkinį, priklauso, ką už jį gauni. Ir Kinijoje geri dalykai kainuoja brangiai. Dirbame su kavinėmis, restoranais, kurie perka didelius baldų kiekius, todėl vargu ar jie pirks kėdę, kainuojančią tūkstantį litų. Nors kai kurie verslininkai skaičiuoja, kad, pavyzdžiui, 700 litų kainuojanti kėdė tarnaus dešimt metų, todėl per metus ji atsieis vos 70 litų“, - sako V.Daukintis.

Naujausi objektai, kurie pasirinko „Vadasigos“ baldus - „SPA Vilnius „Anykščiai“, lauko kavinės Palangoje, šio kurorto „Amberton“ viešbutis, baldus ruošia ir objektui Nidoje. „Tačiau vienas gražiausių objektų visoje Lietuvoje - "Friedricho pasažas" Klaipėdoje. Jo užsakovas suprato estetikos svarbą verslui“, - kalba verslininkas.

Vadasiga“ partnerių ir klientų turi 31-oje valstybėje, dirba su šimtu įmonių ir gretimose Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje, Skandinavijoje, ir tolimosiose JAV, Indonezijoje, Taivane, Vietaname, Kinijoje. Kai kurie gamintojai dirba išskirtinai „Vadasigai“. V.Daukintis mini danus „Cane-line“.

Šie partneriai išskirtiniai tuo, kad su jais lietuviai neturi jokių rašytinių sutarčių. „Daugelis juk neleidžia užsakyti didelių gaminių kiekių be avanso, o mes su danais dirbame pasitikėjimo pagrindu. Mūsų sėkmė – kad mumis pasitiki, o per mus pasitiki produktais“, - teigia pašnekovas.

Prekiauti baldais V.Daukintis pradėjo, kai ankstesniame darbe pritrūko veiklos, pasigedo grožio. Verslininkas pripažįsta: pradžia buvo sunki, nes į veiklą nėrė nieko nežinodamas, turėdamas tik idėją ir norą. „Tačiau geriau gailėtis dėl to, ką padarei, nei dėl to, ko nepadarei. Šiandien mano darbas – mano pomėgis“, - kalba netrukus dešimtmetį skaičiuosiančios įmonės įkūrėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business