Lietuvių dizainerių tandemas į lentyną pažvelgė kitaip

Lengvo ir modernaus interjero idėja diktuoja taisykles jį sudarantiems baldams. Paprastumas, funkcionalumas, geros medžiagos yra esminiai modernių baldų bruožai. Tačiau vien jų nepakanka. Dizaino linijos turi būti patrauklios akiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Jun 14, 2014, 9:52 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:05 PM

Kaip sukurti tokią formą, kuri savyje talpintų ir lengvumą ir patogumą? Atsakymą, regis, žino, baldų kūrėjų tandemas Inesa Malafej ir Arūnas Sukarevičius. Jų sukurta lentynaFoldin“ gavo 2013-ų metų apdovanojimą „Geras dizainas“ ir buvo paminėti šių metų „Reddot“ apdovanojimuose.

A.Sukarevičius teigė, kad „Foldin“ lentyna iš kitų išsiskiria savo paprastumu. Šis baldas gali būti norimo dydžio, o jį sudėti yra labai paprasta. Beržo rėmai prilaiko medžio ir veltinio lentynas. Lentynų skaičių ir vietą galima pasirinkti patiems - ji tinka ir aukštiems segtuvams, ir knygoms, ir kitokiems namų rakandams.

„Pati lentyna buvo gan paprasta, kurį laiką bandėme tokią ir padaryti. Ją lengva transportuoti, ji yra nebrangi. Kurdami „Foldin“, rėmėmės rytų estetika“, - pasakojo A.Sukarevičius.

Lentyna prekyboje yra jau kurį laiką, ir dizainerių tandemas tikisi, kad gauti apdovanojimai bus tarsi postūmis lentynos pardavimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.