Už naktį brangiausiame Lietuvos viešbutyje negaila 11 tūkstančių

100 tūkst. litų už naktį. Ar bent įsivaizduoti galite, ką už tokius pinigus jums gali pasiūlyti? Ir, beje, užtenka norinčiųjų tiek mokėti - Niujorko viešbučio „Four Seasons“ viršutinis aukštas „Ty Warner“  dažniausiai būna užimtas. Lietuvoje aukščiausios kainos už viešnagę kuklesnės, tačiau išskirtinei asmenybei mėgstančiai prabangą ir dėmesį, yra iš ko rinktis tiek Vilniaus, tiek Palangos viešbučiuose.

Naktis „Kempinski“ prezidentiniuose apartamentuose kainuoja 11 050 lt.<br>Kempinski nuotr.
Naktis „Kempinski“ prezidentiniuose apartamentuose kainuoja 11 050 lt.<br>Kempinski nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

2014-06-23 08:31, atnaujinta 2018-02-12 14:33

1. „Kempinski Hotel Cathedral Square

„Kempinski Hotel Cathedral Square“ prezidentiniai apartamentai yra didžiausi Vilniuje - 132 kv.m, su puikiais tiesioginiais vaizdais į pačią sostinės širdį – Katedros aikštę, o visi juose esantys baldai sukurti pagal specialų užsakymą“, - pasakojo viešbučio atstovė Birutė Leitmontaitė.

Pašnekovės teigimu, prezidentinių apartamentų svečiai turi galimybę pietauti ir vakarieniauti prie šešiems asmenims skirto stalo, prie kurio juos aptarnauja vizito metu viešbučio skiriamas asmeninis liokajus. Taip pat apartamentuose įrengta atskira virtuvė.

Prezidentinius apartamentus puošia „Swarovski“ kristalų šviestuvai ir lempos, pagamintos pagal specialų užsakymą. Miegamojo dizainas išsiskiria natūralaus amerikietiško riešutmedžio ir juodmedžio detalėmis, kurios kontrastuoja su šviesesniais interjero elementais. Miegamojo lovą, kurioje ilsisi svečiai, taip pat pagal specialų užsakymą pagamino pasaulyje gerai žinomos Švedijos ekologiškų lovų gamintojos „Carpe Diem Beds“ meistrai.

Vaizdas į Katedros aikštę atsiveria ir iš Prezidentinių apartamentų vonios kambario. Jis išsiskiria erdviais praėjimais, didžiule sūkurine vonia ir prabangiais „Blaise Mautin“ vonios reikmenimis. Išskirtinu apartamentų interjeru rūpino švedų kompanija „Living Design“.

Į šiuos prezidentinius apartamentus taip pat galima patekti išvengiant pagrindinio įėjimo vestibiulyje. Labai svarbių asmenų mašina turi galimybę įvažiuoti į specialią izoliuotą patalpą, o svečias gali išlipti iš mašinos bei patekti į apartamentus specialiu liftu, toli nuo pašalinių akių. Patys apartamentai yra įrengti laikantis griežčiausių saugumo reikalavimų, įmontuoti neperšaunami langai, papildomas apsaugos kambarys ir kitos priemonės ypatingam svečių saugumui užtikrinti.

Pirmieji prezidentinių apartamentų svečiai buvo 2012 metų spalį čia apsistojusi karališkoji Monako pora: princas Albertas ir princesė Charlene. Mėgautis prabanga ir išskirtiniu viešbučio personalo dėmesiu retam įkandamas malonumas, naktis prezidentiniuose apartamentuose kainuoja 3200 eurų (11 050 lt).

2. „Stiklių“ viešbutis

Penkių žvaigždučių sostinės viešbutyje „Stikliai“ svečiams siūlomi 43 kambariai ir apartamentai, tarp jų ir prabangus prezidentinis numeris. Erdvūs 120 kv.m apartamentai suskirstyti į tris pagrindines erdves: miegamąjį, svetainę ir darbo kambarį. Vonios kambarys dekoruotas marmuru, čia įrengtos dvi kriauklės, sukūrinė vonia, dušas ir turkiška pirtis.

„Prezidentiniai apartamentai kainuoja 1200 eurų nakčiai, jie ypatingi ne tik savo prabanga ir kaina, bet ir čia viešinčiais svečiais. Jie dažniausiai turi nemažai pageidavimų, kuriuos stengiamės išpildyti, pavyzdžiui jei viešbučio svečias nori surengti vakarėlį savo apartamentuose, ar atsipalaiduoti masažu – tai bus įvykdyta“, – kalbėjo viešbučio „Stikliai“atstovė.

3. „Narutis“

Ilgaamžis viešbutis „Narutis“ teikia savo paslaugas jau nuo XV amžiaus. Senovinis penkių žvaigždučių viešbutis siūlo du prabangius prezidentinius apartamentus su vaizdu į Vilniaus senamiesčio gatveles. Pasirinkus prezidentinį numerį „Narutyje“, svečias gali mėgautis jaukiais, klasikiniu rafinuotu dekoru puoštais 60-80 kv.m apartamentais su svetaine, miegamuoju su dvigule lova ir pagal poreikį sukūrine vonia arba turkiška pirtimi.

„Prezidentinių apartamentų kainos nakčiai svyruoja dėl įvairių priežasčių: sezono, viešbučio užimtumo, mieste vykstančių renginių. Žemiausia galima prezidentinių apartamentų kaina yra 400 eurų, o brangiausiai parduota nakvynė siekė 1500 eurų“, – prisiminė viešbučio „Narutis“ rezervacijų vadybininkė Marija Balkūnaitė.

4. „Radisson Blu Astorija“

Vienas greičiausiai besiplečiančių viešbučių tinklų Carlson Rezidor Hotel Group malonią viešnagę siūlo net keletoje Lietuvos didžiųjų miestų. Iš grupelės prabangių viešbučių, išsiskiria Vilniaus senamiestyje įsikūręs „Radisson Blu Astorija“, kurio apartamentai tuo pačiu pavadinimu „Astorija“ buvo specialiai sukurti 2007 metais Japonijos imperatoriaus Akihito ir jo žmonos Michiko vizitui Lietuvoje.

Šių apartamentų svečiai gali mėgautis gana didele 80 kv.m erdve (sujungtu valgomuoju ir svetaine, miegamuoju, baru, garine pirtimi). Kalbėdami apie apartamentų dizainą, „Radisson Blu Astorija“ atstovai išskiria ispaniškus baldus, specialiai austą kilimą su „Astorija“ apartamentų inicialais, rytietiškus interjero akcentus bei prabangią vonios santechniką. Kuriant „Astorija“ apartamentų dizainą konsultavo interjero dizainerė Birutė Vizgirdienė, taip pat kartu dirbo švedų bendrovė „Living Design“.

„Radisson Blu Astorija“ viešbutis užtikrina svečių, apsistojusių šiuose apartamentuose apsaugą: šalia esančiuose kambariuose apgyvendinti apsaugininkai garantuoja 24 valandų apsaugą. Prabanga, saugumas ir erdvumas čia nakčiai kainuoja 750 eurų, apie 2590 lt.

Tarp „Astorija“ apartamentų svečių pavardžių šmėžuoja garsių asmenų pavardės: Švedijos karališkoji pora Karolis XVI Gustavas ir Silvija, princas Čarlzas, dainininkai Bobas Dylanas, Marlyn Manson, Patricia Kaas, Eros Ramazzotti, smuikininkė Vanessa Mae, politikės Condoleezza Rice ir Angela Merkel. 5. „Vanagupė“

Palangoje įsikūrusiame viešbutyje „Vanagupė“ platus apartamentų pasirinkimas, čia įvairūs klientai gali rinktis iš standartinių, verslo klasės, liukso apartamentų. Patiems išrankiausiems siūlomas prezidentinis liuksas „Suite Jurgita“ , kurio kaina žiemos sezono metu nesikeičia, naktis šiuose apartamentuose kainuoja apie 724 eurus, 2500lt.

Viešintys šiuose 98 kv.m apartamentuose ras net du karališkus miegamuosius, svetainę ir barą, prabangius vardinius dizainerių baldus, sienas puošiančius dailininkų paveikslus, keraminius šviestuvus, o pro langus – miesto panoramą, nusitiesiančią iki pat jūros. Svečiai, reikalaujantys daugiau privatumo, saugumo ar ramybės, gali naudotis atskiru įėjimu į šiuos apartamentus.

„Šių kambarių svečiai, kaip ir visi viešbučio svečiai, gali lepintis mūsų SPA centro baseinų ir pirčių kompleksais, lauko baseinu, bet taip pat turi galimybę Jiems patogiu laiku pasinaudoti privačiu uždaru„Princesių baseinu“– vandens, šviesos ir garso terapija“, - pasakojo „Vanagupės“ veiklos ir rinkodaros vadovė Giedrė Rudienė.

Prezidentiniuose apartamentuose „Suite Jurgita“ teko apsistoti įvarioms pasaulinėms garsenybėms: Maksim Galikin, Laimai Vaikulei, Boris Moisejev, „Hurts“ vokalistams, atlikėjui Scooter, „Mumij Troll“ grupės nariams, pasaulio lengvosios atletikos federacijos prezidentui, Kolumbijos Bogotos miesto merui Antanui Mockui bei kitiems aukščiausiems Lietuvos bei užsienio šalių politikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.