Prodiuserė garsėja maniakišku noru nuolat tobulinti savo namus

Kai tik pasirodė jos ir Lavijos Šurnaitės išleista knyga “Interjero receptai” Birutė iš karto pajuto spaudimą: "Dabar ir tu privalai parodyti savo namus!" Bet ji negali, nes su šeima eilinį kartą išsikrausto. Tai tik dar vienas remontas. Kelintas? "Prašau nebeklausti", - šypsosi Birutė. 

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Jasulaitytė

Jun 30, 2014, 10:07 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:26 AM

Prieš keletą metų Lavickai net turėjo manevrinį butą, kurį šiaip nuomojo o kai pradėdavo kokį perversmą pas save, tai persikeldavo jį. Dabar, kai šis butas jau parduotas, šeima apsistos viešbutyje ir sąskaita už gyvenimą čia turėtų gerokai pagreitinti remonto tempus.

"Anksčiau mano sumanymai pakeisti namuose spalvas ar baldus baigdavosi pačiu tikriausiu gyvenamosios vietos keitimu. Bet paskutiniu metu apsiriboju sienų griovimais, kurių realiai jau ir nebeliko. Šį kartą teks imtis išorinių pertvarų- griausim lauko sieną ir įrengsim stiklinę sistemą nuo žemės iki lubų. Juokinga, jog viskas prasidėjo, kaip visuomet, nuo smulkmenų- norėjau pakeisti tik valgomojo stalo kėdes", - sako Birutė.

Ji visada keistai jaučiasi, kai turi aiškintis, kodėl tai daro.Ji juk neteisiu žmonių, kurie niekuomet nieko nekeičia ir gyvena apsikrovę tūkstančiais rakandų- nuo sudėvėtų šlepečių iki subraižytų puodų, o prieš išmesdami sutrintą dantų šepetuką deda jį į stalčių, manydami, jog pavalys kokį kampą su juo.

Tokių vaizdų ji matė dar jos vedamos TV laidos “Švaros misija” laikais. " Sakau, jeigu visa tai suteikia džiaugsmo- tebūnie. Bet jeigu namai tampa vieta, į kurią mažiausiai norisi sugrįžti, o grįžus nuotaika sugenda akimirksniu, tai tiesiog skubiai turite kažką juose keisti", - įsitikinusi B.Lavckienė.

Ir tikrai ne pinigai čia svarbu, tai požiūrio klausimas.

Namai mūsų sąmonėje yra tokia sureikšminta ir ypatingai svarbi vieta, jog jeigu tik gavęs vadybininko pareigas kaip mat nepasiskolini iš banko nepakeliamos būsto paskolos, tai esi labai keistas pilietis.

Bet tada nebematai jokių kelionių, pramogų ar nuotykių, net vakarienę mieste turi rimtai planuoti, užtat kas rytą gali pabučiuoti būsto sienas, apstatytas, dažniausiai, tarybiniu palikimu. Juk butas pirktas visam gyvenimui, tai net ir interjerui nebeliko.

"Aš esu, ko gero, estetė maniakė, priklausoma nuo aplinkos harmonijos ir, deja, sunkiai su tuo kovoju. Perstatinėju baldus viešbučiuose, kuriuose gal tik vieną naktį nakvosiu, derinu skalbinių forma, kabindama juos ant džiovyklos ir vis dar dievinu išlygintas kojines", - neslepia moteris.

Ją įkvepia tobula tvarka ir išgryninta gyvenamoji erdvė. Mėgstamiausia jos aplinka- tai skandinaviškas dizainas su nyderlandų ekspresijos šlakeliu kasdienai arba modernioji Azijos estetika poilsiui.

Nei tikroji klasika, nei moderni klasika Birutės nedžiugina: "Jei ieškant savo kelio, pirmasis žingsnis yra supratimas ko nori. Jei į kiekvieną klausimą turi šimtu procentų nekintantį atsakymą, gali imtis veiklos ir pats. Bet jei prie kiekvieno objekto kankiniesi valandomis, nežinodamas- to ar kito reikia-tai nieko nebus."

Kuriant interjerą būtina turėti daugybę tos srities žinių.

Neužtenka tik intuicijos, kuria vadovaujasi daugelis. Gamintojai, produktai, naujos tendencijos - prireiks daug laiko, kol tai išmoksi. Todėl Birutė  įsitikinusi, kad visada geriau naudotis ta galva, kuri visa tai jau žino- samdyti profesionalą. Ne tą, kuris dvi sienas išgriovė miegamajame rajone ir iš svetainės į virtuvę įrengė arką. O tą, kurio darbai tikrai verti dėmesio ir pripažinimo. Brangu? Taip, bet kitu atveju moki ne pinigais, o laiku ir nervų ląstelėmis be grąžinimo garantijos.

Tikrai reikia nedidelės interjero revoliucijos, tokios, kuri įvyko virtuvės fronte. Dabar jau daugelis valgo kaip gurmanai, o gamina, kaip restoranų šefai. Pažįsta produktus, žino receptus, tačiau apie aplinką, kurioje visa tai vyksta nieko neišmano. "Knyga “Interjero receptai”- tai pirmas žingsnis kovoje už gražesnį gyvenimą", - be jokios ironijos teigia pašnekovė.

Daugiau apie interjerus - mūsų "Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.